OGLASIO SE DRČELIĆ NAKON PORAZA ZVEZDE U SPLITU: Prvi čovek crveno-belih poslao jasnu poruku!


IZVOR: Republika/S. J. - 07.10.2024 | 09:55


Neočekivano i svakako nije na nivou koji smo priželjkivali i za koji smo se spremali - poručuje Drčelić.

Foto: KK Crvena zvezda
OGLASIO SE DRČELIĆ NAKON PORAZA ZVEZDE U SPLITU: Prvi čovek crveno-belih poslao jasnu poruku!

Košarkaši Crvene zvezde nisu započeli odbranu trona u AdmiralBet ABA lige na očekivan način. Naime, crveno-beli su u tri uvodna susreta doživeli dva poraza od Dubija i Splita i jedan trijumf nad Mornarom. Ovo je razočaralo mnoge navijače tima sa Malog Kalemegdana, a prvi čovek kluba, Željko Drčelić pružio je podršku svom timu, uprkos lošem početku regionalnog takmičenja.

- Neočekivano i svakako nije na nivou koji smo priželjkivali i za koji smo se spremali. Međutim postoje i faktori koji dobrim delom utiču na tako nešto, a uočljivi su kod većine evroligaških ekipa, jer je period za pripreme dosta redukovan, pa je uvod u sezonu praktično finalni deo priprema ukoliko gledamo prema načinu na koji su se ekipe do skoro pripremale za start sezone. Pogledajte, Real Madrid je sezonu otvorio sa 0-3, Baskonija dva poraza u domaćem šampionatu, a zatim i ulazak u jak tempo utakmica, pa evo Žalgiris i Crvena zvezda posle pobeda na startu Evrolige beleže poraze u domaćim odnosno regionalnim šampionatima. Jako je teško, potrebno je vreme, ali verujem da ekipa može da izađe jača iz ove situacije i da napreduje iz utakmice u utakmicu. Igrali smo protiv Dubaija i Pariza na startu, ekipa koje su velika nepoznanica, prvu utakmicu nismo uspeli da privedemo kraju kako smo želeli, ali smo već u Parizu zbili redove i zabeležili važnu pobedu na otvaranju Evrolige - poručio je Drčelić za Sportal.

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Drčelić smatra da mora da bude uz ekipu u svakom trenutku.

- Smatram da je moja uloga i obaveza da budem uz ekipu i pružim podršku u svakom trenutku. Ekipa dobro radi, odnosi su baš onakvi kakvi se mogu poželeti. Ali teren je jedino merilo i želimo da to prenesemo upravo na teren. Zato je potrebno da svi mi u klubu, navijači i zvezdaška javnost budemo uz tim i pomognemo u tome, kako bismo što pre zaigrali na pravi način. Ponavljam, sve ovo je za trenutni deo sezone nešto sa čim se suočavaju mnoge ekipe, mi verujemo u tim i pružamo im punu podršku - jasan je Željko Drčalić.

BONUS VIDEO