ZVEZDA NEĆE UPASTI U ZAMKU: Bivše uzdanice crveno-belih o toplo-hladnom startu sezone


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 07.10.2024 | 11:37


Prioriteti tokom sezone nisu uvek isti, bar ne kada su u pitanju Evroliga i AdmiralBet ABA liga, kažu Zmago Sagadin i Marko Simonović.

Foto: KK Crvena zvezda
ZVEZDA NEĆE UPASTI U ZAMKU: Bivše uzdanice crveno-belih o toplo-hladnom startu sezone

Košarkaši Crvene zvezde imaju toplo-hladan start u novoj sezoni, sa po dve pobede i poraza. Prvi neupeh doživljen je na gostovanju novajliji u AdmiralBet ABA ligi Dubaiju (86:84), onda je savladan Mornar (91:72), dok je najvažniji trijumf onaj na gostovanju Parizu koji prvi put igra u Evroligi (80:77). Potom je u nedelju usledio poraz od Splita na Jadranu (85:78), ali alarmi na Malom Kalemegdanu ostaju ugašeni.

Prema analizi bivšeg trenera Zvezde Zmaga Sagadina i košarkaša Marka Simonovića za Republiku, tako će i ostati jer mesta panici nema. Oni konstatuju da porazi sigurno nisu prijatno, ali da su došli u pravo vreme i na pravom mestu.

Foto: Starsport

Analizira sve: Zmago Sagadin

- Najvažnije je da je Zvezda dobro startovala u Evroligi, a start toplo-hladno ne mora uvek biti loš. Zvezda je prošle godine igrala jako i u Evroligi i u AdmiralBet ABA ligi i na kraju na međunarodnoj sceni nije uradila ništa. Možda sada ne želi da upadne u tu zamku i sve je posvetila Evroligi. Tu se juri rezultat o kojem svi dugo sanjaju, za početak ulazak u doigravanja. Tu se svaka pobeda jako boduje, dok za takmičenje na Jadranu ima vremena. Zvezda će ući u plej-of sa bilo koje pozicije i posle je sve moguće. Sve se da nadoknaditi u regionalnom takmičenju, dok Evroliga ne prašta poraze. Tu zamku očigledno Sferopulos želi da izbegne - rekao je Sagadin, pa analizirao samu igru:

- Igra je ono što me brine, ne rezultati. Dosta je tu starih igrača i onih koji poznaju Zvezdin sistem kao što su Dobrić i Kalinić. Očekivao sam da će se sve to brže uigrati. Možda je problem i motivacija za koju smo videli da je u Evroligi ima, a u AdmiralBet ABA ligi baš i ne u ovo trenutku.

Slično rezonuje i Simonović. Prema njegovim rečima, porazi na Jadranu ne moraju da brinu nikoga jer će to takmičenje očigledno poslužiti i kao ogledno za Evroligu.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Zna prioritete u svakom trenutku: Marko Simonović

- Nije idealan start sezone u regionalnom takmičenju, ali Evroliga je mnogo važnija. Puno je tu novih stvari, novih igrača, a vremena za uigravanje nije bilo. Imali su samo 10-12 treninga uz brojne utakmice i putovanja u pripremnom periodu. Tu trener nije mogao puno da uradi. A Evroliga ne prašta. Zato će AdmiralBet ABA liga možda poslužiti kao poligon da se neke stvari uigraju za Evroligu, a cena mogu biti neki porazi - kazao je Simonović.

On je izneo i svoje prognoze šta će Zvezdi biti potrebno pa da se ostvare željeni ciljevi.

- U Evroligi će svaka pobeda biti važna, zato je ova protiv Pariza na startu dobra stvar. Mislim da će 21-22 pobede biti potrebna za siguran ulazak u doigravanje. Što se Jadrana tiče, liga je dugačka, puno je mečeva, a ja svakako vidim Zvezdu i Partizan opet u finalu. Zato će biti najvažnije da se u Evroligi odmah uhvati ritam, a na Jadranu polako, nema žurbe. Još ima puno prostora da se igra unapredi, da se učvrsti hemija u ekipi - jasan je Simonović.

BONUS VIDEO