ČOVIĆ ZOVE PEŠIĆA DA OSTANE SELEKTOR, A ON PRIČA O ZVEZDI: Dotakao se čak i Partizana


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 07.10.2024 | 15:40


Ovim je Kari potvrdio da ne razmišlja samo o "orlovima".

Foto: Starsport
ČOVIĆ ZOVE PEŠIĆA DA OSTANE SELEKTOR, A ON PRIČA O ZVEZDI: Dotakao se čak i Partizana

Ko će biti novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije jedno je od glavnih pitanja u košarkaškom svetu ovih dana. Nebojša Čović, dok je još bio prvi čovek KK Crvena zvezda poručio je da bi voleo da Kari ostane među "orlovima", a kada je postao predsednik Košarkaškog saveza Srbije stavio je kao jedan od prioriteta imenovenje novog selektora.

On je danas otkrio da je razgovarao sa Pešićem više puta, te da je razmatrana i mogućnost pronalaska rešenja koje bi umanjilo probleme sa kojima se Pešić suočava, posebno u vezi sa odvođenjem od porodice. Spomenuo je Čović da je KSS uvek bio za Pešića, ali da pitanje ne produžavanja ugovora posle osvajanja srebra na Mundobasketu i bronze na Olimpijskim igrama u Parizu nije za njega već prethodne čelnike KSS.

Sada se oglasio i Pešić, ali ne pričom o KSS i selektorskom mestu, već o Crvenoj zvezdi. Doduše, ne Čovićevom bivšem radnom mestu, već o fudbalskom klubu.

Foto: www.profimedia.rs

Zvezda poražena od Intera sa 4:0 u Ligi šampiona

- Ja Crvenu zvezdu partim sada pošto igraju Ligu šampiona, nije to tako loše. Nije lako pobediti bilo koju utakmicu u Ligi šampiona. Ako ti dođeš, ja pratim svaku utakmicu kad sam ovde gledam Bajern ili kada sam u Barseloni gledam Barsu. Svaku. Mnogo je velika razlika. Velika je razlika u svemu. Zvezda se nekako tu, imam utisak, nekako se približava iz godine u godinu, nema ninakvih pripadnosti, vidi se da tu Zvezda nekako ide. Bolje tim izgleda. Nekako su kompetativniji nego što su bili ranije - rekao je Pešić za Sport klub, pa se dotakao i Partizana:

Foto: Starsport

Najavio bolje dane u Humskoj: Savo Milošević

- Mislim da Partizan treba, teška su vremena za fudbal u Srbiji iz puno razloga. Partizan, malo zaostao. Trebaće im. Evo sad je Savo došao. Ali, jedan čovek… Ali, radujem se da je Savo sada definitivno sa ovom odlukom da opet uzme Partizan definitivno odlučio da bude trener. Ja ga podržavam u svakom smislu. Drago mi je da je tako odlučio. Ako hoćeš da budeš trener, moraš da donosiš odluke, nekad nelogične, ali hrabre. I mislim da je on doneo dobru odluku, i za njega dobru. I trener sazreva u teškim situacijama. Mislim da će Partizan imati benefite od Sava i da će Savo kroz ovu tešku situaciju koju će pokušavati sa svojim kolegama da rešava postajati bolji trener.

BONUS VIDEO