EVROLIGA KAZNILA ZVEZDU: Crveno-beli na udaru pred meč sa Baskonijom


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 08.10.2024 | 13:14


Kasa na Malom Kalemegdanu biće "olakšana".

Foto: KK Crvena zvezda
EVROLIGA KAZNILA ZVEZDU: Crveno-beli na udaru pred meč sa Baskonijom

Košarkaši Crvene zvezde započeli su novu sezonu Evrolige pobedom nad Parizom na gostovanju rezultatom 80:77. Ova pobeda je posebno značajna jer je prva pobeda Zvezde u Evroligi bez Miloša Teodosića u timu od njegovog dolaska na Mali Kalemegdan.

Međutim, dan pred duel sa Baskonijom u drugom kolu u Beogradskoj areni, Zvezda je kažnjena od strane Evrolige upravo zbog pomenute utakmice u Parizu. Naime, Zvezda je sankcionisana novčano sa 7.000 evra zbog ubacivanja predmeta na teren od strane navijača na gostovanju Parizu.

 

 

Imajući u vidu da je kazna novčana i to ne prevenika, košarkaši Crvene zvezde dočekaće  u ne promenjenom ambijentu Baskoniju u drugom kolu Evrolige, a ako je suditi na osnovu prognoza, izabranici Janisa Sferopulosa upisaće i drugi prijumf nakon što su na startu savladali Pariz u gostima. Naime, prema prognozama stručnjaka, odnosno bukmejkera, Zvezda je favorit protiv španske ekipe koja je na startu savladala Partizan.

Da će Zvezda osvetiti večitog rivala kvota na kladionicama je 1,52, dok je na pobedu Baskonije u Areni kvota čak 2,60. Što se tiče prognozirane razlike, crveno-belima se daju dobre šanse da slava ubedljivo s obzirom na to da je granica na "hendikep" stavljena na 10,5 poena i to ne u jednačik kvotama. Da će biti razlika 11 poena i više je 1,37, dakle veoma izgledno, dok je kvota na pobedu Zvezde sa deset poena i manje čak 2,60.

Pdsetimo, oba tima su uspešno startovala u Evroligi, ali njihova forma u domaćim ligama nije tako sjajna. Crvena zvezda ima skor 1-2 u AdmiralBet ABA ligi, dok Baskonija stoji na 0-2 u ACB ligi. Ovo može dodatno začiniti meč, jer će oba tima želeti da poprave svoj učinak i ostvare pobedu. Očekuje se veoma zanimljiv meč između ova dva tima, a navijači će sigurno biti uzbuđeni pred prvu evroligašku utakmicu koju će gledati uživo.

BONUS VIDEO