SFEROPULOS JASAN PRED BASKONIJU: Spremni smo, gledali smo ih protiv Partizana! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 16:30


Crveno-beli imaju jasan plan za pobedu

Foto: Starsport
SFEROPULOS JASAN PRED BASKONIJU: Spremni smo, gledali smo ih protiv Partizana! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 20 časova igraju drugo kolo Evrolige protiv Baskonije. Crveno-beli su u prvoj rundi u neizvesnoj završnici savaldali Pariz, dok je tim iz Španiije slavio protiv Partizana. Trener tima sa Malog Kalemegdana, Janis Sferopulos, izneo je svoja očekivanja pred predstojeću utakmicu.  Istakao je značaj podrške navijača, te izrazio nadu da će oni doći u velikom broju kako bi bodrili ekipu ka pobedi.

Prva utakmica sezone u Beogradu, očekujemo veliku podršku navijača da nas nose do pobede. Moramo da pratimo plan, budemo spremni da se dobro branimo, da imamo različite napade, oni su tim koji ima veličini kada su svi u reketu - započeo je Grk.

Sferopulos je rekoa da je njegov tim detaljno proučio protivnika i da su gledali sve utakmice Baskonije, uključujući i one van duela sa Partizanom.

Naravno da gledamo i skautiramo. Gledali smo sve utakmice Baskonije, ne samo protiv Partizana, već i ligaške utakmice koje su igrali. Znamo gde su im slabosti i prednosti i spremićemo se na osnovu toga - dodao je Sferopulos.

Takođe, naglasio je da je ključno da ekipa počne da ostvaruje pobede, čak i kada ne pruža najbolje partije, te da će kroz intenzivan trening i rad na sebi postati sve bolji i spremniji za izazove koji ih očekuju.

- Naravno, ovo je prva utakmica sezone ovde u Evroligi i moramo da budemo spremni. Rekao sam već da možemo da igramo bolje, da ne igramo dobro, ali najvažnije je da počnemo da pobeđujemo, čak i kada ne igrate najbolje, morate da pobeđujete utakmice. Što više treniramo, igraćemo bolje i bićem spremniji - zaključio je Janis Sferopulos.

Podsetimo, nakon Baskonije, Zvezdu očekuju mečevi protiv Igokee na domaćem terenu, odnosno Fenerbahčea u Istanbulu. Na treningu crveno-belih prisustvovao je i novi predsednik, Željko Drčelić, koji je pomno pratio kako napreduju pripreme. POGLEDAJ GALERIJU

BONUS VIDEO