ŠAMPION LEČI REGIONALNE RANE: Španci padaju u grotlu arene - meč između Zvezde i Baskonije možete pratiti ovde!


IZVOR: Vladimir Vorih - 09.10.2024 | 06:56


Može li Zvezda da osveti večitog rivala?

Foto: KK Crvena zvezda
ŠAMPION LEČI REGIONALNE RANE: Španci padaju u grotlu arene - meč između Zvezde i Baskonije možete pratiti ovde!

Košarkaši Crvene zvezde na startu nove takmičarske godine igraju u sistemu toplo-hladno. U uvodna tri meča regionalne AdmiralBet ABA lige, zvanični šampion ovog takmičenja zabeležio je svega jedan trijumf (Mornar Bar 91:72) i dva poraza (Dubai 84:86 i Split 78:85), dok su na startu evroligaške sezone puleni trenera Janisa Sferopulosa slavili u Parizu nakon velike borbe i preokreta rezultatom 80:77.

U večerašnjem meču drugog kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde će se suočiti sa ekipom španske Baskonije. Ovaj duel zakazan je za  20 časova i svi ljubitelji igre pod obručima moći će da prate u direktnom presnodu na kanalu TV Sport kluba 1 , dok će tekstualni prenos meča biti dostupan uživo na portalu Republika.rs. Nakon uspešnog starta u Evroligi pobedom nad Parizom, Crvena zvezda će prvi put kao domaćin zaigrati u Beogradskoj areni u okviru ovog prestižnog takmičenja.

I španski košarkaši se nalaze u gotovo identičnoj situaciji kao srpski i regionalni šampion. Baskonija je na startu najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja savladala Partizan rezultatom 88:82, ali su istovremeno doživeli dva poraza u ACB ligi i predstojeći duel može biti prekretnica sezone za oba tima.

Dan pred duel, bukmejkeri su objavili kvote, a one definitivno idu u korist Crvene zvezde. Kvota na pobedu crveno-belih iznosi 1.52, dok za Baskoniju iznosi čak 2.50. Ovo ukazuje na to da se očekuje da će domaći tim imati blagu prednost u večerašnjem meču

 

.

 

Uoči večerašnjeg meča trener crven-belih Janis Sferopulos je izjavio:

- Prva utakmica sezone u Beogradu, očekujemo veliku podršku navijača da nas nose do pobede. Moramo da pratimo plan, budemo spremni da se dobro branimo, da imamo različite napade, oni su tim koji ima veličini kada su svi u reketu

Sferopulos je rekao da je njegov tim detaljno proučio protivnika i da su gledali sve utakmice Baskonije, uključujući i one van duela sa Partizanom.

- Naravno da gledamo i skautiramo. Gledali smo sve utakmice Baskonije, ne samo protiv Partizana, već i ligaške utakmice koje su igrali. Znamo gde su im slabosti i prednosti i spremićemo se na osnovu toga - istakao je Grk na klupi crveno-belih.

S obzirom na sve ove faktore, večerašnji meč između Crvene zvezde i Baskonije obećava uzbuđenje i neizvesnost, a ljubitelji košarke će imati priliku da uživaju u vrhunskom sportskom spektaklu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

BONUS VIDEO: