BILI BERON OTIŠAO U ISTORIJU UMESTO U KINU: Oprostio se uprkos potpisu novog ugovora


IZVOR: Republika - 09.10.2024 | 17:34


Ovome se nikome nije nadao.

Foto: MN PRESS
BILI BERON OTIŠAO U ISTORIJU UMESTO U KINU: Oprostio se uprkos potpisu novog ugovora

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Bili Beron, doneo je odluku da se povuče iz profesionalne košarke, iako je nedavno potpisao za kineski tim Šangaj Šarkse. Ovu vest prenosi Sport klub, a predstavlja veliko iznenađenje za ljubitelje košarke širom sveta.

Beronova košarkaška karijera započela je 2014. godine u Evropi, gde je igrao za klubove poput Lijetuvos Ritasa i Mursije. Tokom ovog perioda, sticao je dragoceno iskustvo i gradio svoje ime kao talentovani igrač sa izuzetnim potencijalom.

Foto: Starsport

Bili Beron u dresu Olimpije iz Milana

 

Vrhunac Beronove karijere bio je njegov period proveden u Crvenoj zvezdi tokom 2018. godine. Tokom svog boravka u ovom klubu, postao je istinski ljubimac navijača zahvaljujući svojoj posvećenosti, veštini i odlučujućim poenima na terenu. Posebno se ističe njegov odlučujući koš protiv Partizana u finalu AdmiralBet ABA lige, koji će zauvek ostati urezan u sećanju navijača kao jedan od najuzbudljivijih trenutaka.

Nakon uspešnog perioda u Crvenoj zvezdi, Beron je nastavio svoju karijeru u Zenitu i Olimpiji iz Milana, gde je nastavio da pokazuje svoj talenat i doprinosi timovima na međunarodnoj sceni. Međutim, uprkos nedavnom dogovoru sa kineskim timom Šangaj Šarkse, Beron je doneo odluku da se povuče iz profesionalne košarke, ostavljajući iza sebe veliki uticaj na evropsku košarkašku scenu.

Bili Beron je tokom svoje karijere pokazao ne samo izuzetnu sportsku veštinu, već i posvećenost i strast prema košarci. Iako se povlači iz profesionalnog sporta, njegovo nasleđe će ostati neizbrisivo, a navijači će zauvek pamtiti njegove velike trenutke na terenu.

BONUS VIDEO