OBRADOVIĆU RAT U IZRAELU "SREDIO" POJAČANJE: Amerikanca uplašile rakete, beži sa istoka


IZVOR: Republika/ O.J. - 09.10.2024 | 18:15


Neočekivani razvoj događaja

Foto: Profimedia
OBRADOVIĆU RAT U IZRAELU "SREDIO" POJAČANJE: Amerikanca uplašile rakete, beži sa istoka

Prema izveštajima izraelskih medija, američki košarkaš Džordan Lojd izrazio je želju za momentalnim raskidom ugovora sa ekipom Makabija, sa kojom je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor. Razlog za ovu odluku navodno leži u Lojdovom uznemirenju zbog ratnog stanja u Izraelu, posebno usled nedavnog raketiranja Tel Aviva.

Foto: Irina R. Hipolito / Zuma Press / Profimedia

Džordan Lojd u dresu Monaka

Prema pisanju medija, Lojd je već u dogovoru sa porodicom i menadžerom zatražio raskid ugovora, ne ostavljajući prostora za bilo kakvo ubeđivanje. Planira se da Lojdov poslednji meč za Makabi bude ove večeri i to upravo - protiv ekipe Monaka, gde je američki bek nastupao tokom prethodne dve godine, a sve su prilike da će Džordan i ostati u Monte Karlu. 

Povratak Lojda predstavljao bi obostrano zadovoljstvo. Povrede Nika Kalatesa i Furkana Korkmaza predstavljaju značajan udarac za ekipu Monaka, što je navelo Sašu Obradovića, koji i te kako zna kako je sarađivati sa Amerikancem, da istakne hitnu potrebu za pojačanjima, pa je odluka pala na to da se "ljubav počne ispočetka".


Izraelski mediji ističu da je Lojd nedavno boravio u Tel Avivu, gde je, kako se navodi, doživeo traume usled iranskih raketa koje su pale po gradu. Ovo iskustvo je, prema navodima, doprinelo Lojdovoj odluci da ne želi više da se suočava sa sličnim situacijama, te je verovatno da će večerašnji meč biti njegov poslednji nastup za Makabi.

BONUS VIDEO