IDEMO DALJE! Prvi čovek Zvezde nakon trijumfa: "Hvala navijačima, treneru i igračima, jako bitna pobeda!"


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 09:44


Iako je sjajan početak u Evroligi obeležen trijumfom nad Parizom, poraz od Splita je doneo određene izazove za ekipu.

Foto: KK Crvena zvezda
IDEMO DALJE! Prvi čovek Zvezde nakon trijumfa: "Hvala navijačima, treneru i igračima, jako bitna pobeda!"

Nakon impresivne pobede nad ekipom Baskonije rezultatom 78:71, prvi čovek KK Crvena zvezda, Željko Drčelić, istakao je značaj ovog trijumfa za klub. U izjavi za Sportal, Drčelić je naglasio da je ova pobeda od izuzetne važnosti za tim, te da predstavlja samo jedan korak ka postizanju daljih ciljeva.

Hvala navijačima, treneru i igračima, jako bitna pobeda – idemo dalje - rekao je Drčelić

Iako je sjajan početak u Evroligi obeležen trijumfom nad Parizom, poraz od Splita je doneo određene izazove za ekipu. Željko Drčelić je istakao da je taj neuspeh bio neočekivan, ali da postoji više faktora koji su uticali na takav ishod.

- Kao što je trener Janis rekao posle utakmice sa Mornarom, nema prostora za kuknjavu, moramo svi zajedno da prepoznamo trenutak i da stanemo uz tim. To su dokazani igrači, sa mnogo pobeda i trofeja, koji su samim dolaskom u klub obradovali navijače, predvođeni sjajnim trenerom na klupi i zato je važno da sada budemo uz tim i pokušamo svi zajedno da zabeležimo i drugu pobedu u Evroligi, ovoga puta pred našim navijačima - dodao je on.

Foto: Starsport

Crvena zvezda i Baskonija

 

Uz osvrt na samu utakmicu protiv Baskonije, važno je istaći ključne momente koji su doprineli pobedi Crvene zvezde. Ovi detalji pružaju uvid u taktičke odluke i igračke performanse koje su odigrale ključnu ulogu u ostvarenju trijumfa.

- Ukoliko se to ostvari, ako se ne varam, do sada nismo zabeležili takav start u Evroligi i tome moramo svi da doprinesemo. U Parizu smo imali sjajnu podršku, u Beogradu u Areni očekujemo još veću. Sada nam je potrebno veliko zajedništvo i podrška, jer samo na taj način možemo da uđemo u pravi ritam i zaigramo onako kako verujem da možemo. Važno je da razumemo da u ovakvom ritmu, gde iz sezone idete na reprezentativne akcije, a zatim odmah nastavljate sa klupskim obavezama, početak sezone ne može biti bez turbulencija, ali cilj je da ekipa u delu sezone kada je najvažnije, a to je deo sezone kada se odlučuje o finalnom plasmanu i borbi za trofeje, bude prava i spremna da odgovori izazovima.

Pobeda nad Baskonijom sigurno je izazvala veliko oduševljenje među navijačima Crvene zvezde, a podrška koju pružaju klubu u ovim izazovnim vremenima ima poseban značaj. Reakcije navijača i atmosfera koja ih prati su nešto što dodatno motiviše ekipu.

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

 


- Zato još jednom apelujem na sve Zvezdaše, sve navijače Crvene zvezde, da u sredu dođu u Arenu i svim srcem podrže Janisa i prvotimce crveno-belih. Da pošaljemo najlepšu sliku celom svetu i zajedno zabeležimo važnu evropsku pobedu i preokrenemo ovu situaciju u našu korist! Ne želimo nikakva opravdanja i alibi, verujemo u rad i znamo da ćemo uz rad i kvalitet koji posedujemo to uspeti da prenesemo na parket, a uz podršku sa tribina taj proces će biti još brži i efikasniji. Jer, lako je biti dobar kad je sve dobro, na muci se poznaju junaci i mi iz ovakvih situacija moramo da izvučemo pouke - zaključio je Drčelić.

BONUS VIDEO: