ŠOK U NBA LIGI! JOKIĆ NEĆE BITI MVP? Evo ko mu je potencijalna zamena!


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 11:25


Niko nije očekivao ovakav ishod glasanja.

Foto: Profimedia
ŠOK U NBA LIGI! JOKIĆ NEĆE BITI MVP? Evo ko mu je potencijalna zamena!

Generalni menadžeri NBA klubova su nedavno izneli svoje prognoze za sezonu 2024/2025, a jedna od glavnih tema bila je MVP titula. Prema njihovim procenama, Šej Gildžus-Aleksander ima najveće šanse da osvoji ovo prestižno priznanje sa 40%, dok Luka Dončić sledi sa 30%. Za treće mesto se bore Džoel Embid, Nikola Jokić i Džejson Tejtum, svaki sa skromnih 7% šansi. Očekivano, Boston Seltiksi su izraziti favoriti za osvajanje NBA titule, sa čak 83% glasova.

Kada je reč o potencijalnim pojačanjima, većina generalnih menadžera izabrala bi Viktora Vembanjama kao prvog potpisa, sa čak 77% glasova. Takođe, Luka Dončić je proglašen za najboljeg plejmejkera lige sa 37% glasova, dok je Džejson Tejtum dobio titulu najboljeg krila sa 47%. Najveće iznenađenje je što je Nikola Jokić ubedljivo proglašen za najboljeg centra u anketi, sa čak 87% glasova.

Foto: Profimedia

Nikola Jokić u duelu sa Kaldvel-Poupom

 

Prema generalnim menadžerima, Boston Seltiksi su gotovo siguran izbor za osvajanje NBA titule, sa 83% glasova. Daleko iza njih su Oklahoma sa 13% i Dalas sa skromnih 3%. Ovi podaci jasno pokazuju veliko poverenje u tim iz Bostona i očekivanja da će ponovo dominirati NBA ligom.

Kao novinar, ovo su glavne prognoze i zaključci generalnih menadžera NBA klubova za sezonu 2024/2025. Ostaje da vidimo da li će se ova očekivanja ostvariti ili će se dogoditi neko iznenađenje.

Podsetimo, košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Boston Setliksa u oba pripremna meča u Abu Dabiju, dok ih u pripremnom periodu još očekuju okršaji protiv Finiks Sansa, Oklahoma Siti Tandera i Minesota Timbervulvsa. Prvi zvanični meč Nagetsi igraju protiv Oklahome 25. oktobra od 4 časa ujutru po našem vremenu, a nema sumnje da svi ljubitelji košarke u našoj zemlji čekaju Jokićeve mečeve i da najvijaju za našeg košarkaša u novom pohodu ka šampionskom prstenu.

BONUS VIDEO