MONEKE ODUŠEVLJEN ATMOSFEROM U ARENI: Evo šta je poručio!


IZVOR: Republika - 10.10.2024 | 13:09


Reči koje će se svideti Delijama

Foto: Starsport
MONEKE ODUŠEVLJEN ATMOSFEROM U ARENI: Evo šta je poručio!

Čima Moneke, košarkaš Baskonije, nije krio svoje oduševljenje atmosferom koju su stvorili navijači Crvene zvezde u Beogradskoj areni. Sa preko 19.000 pristalica srpskog šampiona, sjaj Zvezdine publike zaslepeo ga je, dok ga je blistava partija ekipe Janisa Sferopulosa dodatno impresionirala.

U susretu u sredu, Crvena zvezda je serijom 15-2 preuzela kontrolu nad utakmicom, a ni raspoloženi nigerijski košarkaš nije uspeo da im je oduzme. Ajzeja Kenan je svojim trojkama pokrenuo mašineriju grčkog stratega, dok su zakucavanja i blokade Džoela Bolomboja dodatno razgalila navijače i dala energiju crveno-beloj ekipi. Povratnik Nikola Kalinić stavio je tačku na meč trojkom u smiraj susreta.

- Imali smo dobre trenutke, ali i periode zbog kojih smo izgubili utakmicu. Moramo da nastavimo da se borimo, ne možemo da gubimo dvocifrenom razlikom. Obe utakmice u Evroligi smo gubili sa 10 ili više poena razlike – i uspeli da se vratimo. Ipak, teško je kada se potroši tolika energija da se vratite u meč, posebno na strani -  rekao je Čima Moneke za Meridian sport posle susreta.

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena Zvezda - Baskonija

 

Čima Moneke je izrazio reči hvale za ekipu Crvene zvezde, posebno ističući Nikolu Kalinića kao igrača koji pravi razliku. Istakao je i sjajne nastupe Ajzeje Kenana, Nedovića i Kodija Miler Mekintajera, te naglasio da je impresioniran njihovom ekipom.

Zvezda ima šansu. Svi imaju šansu i svi bi trebalo da budu optimistični, jer je još rano, ali Nikola Kalinić je taj koji pravi razliku. Oseća se srećnijim. Pričao sam sa njim tokom utakmice, vidi se po njegovom govoru tela, oseća se uključenim. Ajzeja Kenan je takođe sjajan, Nedović je sjajan, kao i Kodi. Sviđa mi se njihova ekipa, dobri su - dodao je Moneke.

Moneke se na susretu imao priliku sresti sa bivšim saigračem, Kodijem Milerom Mekintajerom, koji igra za Crvenu zvezdu. Iako je u šali izjavio da "mrzi tog tipa", drago mu je što vidi Kodija srećnog i uspešnog.

Iako se raduje gostovanjima u Beogradu, Moneke nije mogao da sakrije razočaranje zbog poraza njegove ekipe. Posebno je istakao da je način na koji igraju veoma bitan, te da žele da izbegnu ponavljanje loših rezultata iz prethodne sezone.

Najvažniji je način na koji igramo. Možete da gubite utakmice ako igrate loše ili ako igrate dobro… Svesni smo da nismo izborili plej-of u ACB ligi prošle godine i ne jednostavno ne želimo da nam se to ponovi. Prosto je - zaključio je nigerijski košarkaš.

BONUS VIDEO