PARTIZANOVE MAĐIJE KO TERZINE: Crno-beli odradili posao veka


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 10.10.2024 | 16:51


Do sada nevijđena situacija desila se crno-belima.

Foto: Starsport
PARTIZANOVE MAĐIJE KO TERZINE: Crno-beli odradili posao veka

Košarkaši Partizana gostovaće večeras Realu u Madridu u drugom kolu Evrolige, a onda će dobiti veliko pojačanje. Tačnije, crno-belima je već stigao košarkaš na kojeg će ozbiljno moći da računaju već od rarednog meča. Pritom je to dobro poznato lice Duan Vašington.

Amerikanac je napustio crno-bele i preselio se u NBA ligu u trejdu Minesote i Njujorka Niksa, pa onda je odmah poslat u Šarlot kao "kusur" u razmeni u kojoj je prva zvezda bila Karl Entoni Tauns. Vašington je dakle završio u Šarlotu, gde je potpisao trogodišnji ugovor vredan 7,2 miliona dolara, iako su druga i treća godina ugovora uslovne, što znači da mu ukupna svota novca nije garantovana. A onda se desilo ono što je bilo najavljeno još 29. septembra.

Foto: Starsport

Otišao da se vrati: Duan Vašington

Duan Vašington je napustio Partizan da bi se vratio, a crno-beli su dobili i novac za obeštećenje, navodno 800.000 dolara, ali i Amerikanca. Mađija koju su izveli čelnici kluba Ostoja Mijailović, Zoran Savić i Željko Obradović jer je dogovor bio takav da Vašington može u Evropu samo nazad u Partizan ako ne obezbedi NBA ugovor. Mađija koju je do sada kod nas doktorirao samo generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Navikao nas da povlači odlične poteze: Zvezdan Terzić

Praktično jedino što je uradio u NBA ligi Vašington je bio promašaj šuta za pobedu. Njujork Niksi su uspeli da savladaju ekipu Šarlota rezultatom 111:109 u uzbudljivoj pripremnoj utakmici za predstojeću NBA sezonu. Duan Vašington imao je zapaženu ulogu u tom meču, igrao je osam minuta i uspeo da postigne sedam poena uz jednu asistenciju, ali je nažalost postao tragičar meča. Na kraju utakmice imao je priliku da svojoj ekipi donese pobedu, ali je promašio sva tri slobodna bacanja koja je zaradio nakon što je iznudio faul pri šutu za tri poena. Ova nezgoda sigurno će ostaviti traga na igraču, a ostaje da vidimo kako će se ovo odraziti na njegovu igru u narednim utakmicama.

Sada je na Partizanu da se nada da mu se neće ponoviti ta crna sudbina Šarlota, te da će Vašington stvarno biti pojačanje.

BONUS VIDEO