PARTIZAN OPET IGRAO KOŠARKU TRI ČETVRTINE: Strašni Kampaco slomio hrabre crno-bele u Madridu


IZVOR: Republika/ O.J. - 10.10.2024 | 22:39


Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave iznenađenje u drugom kolu Evrolige, pošto su poraženi od Reala sa 93:86.

Foto: Starsport
PARTIZAN OPET IGRAO KOŠARKU TRI ČETVRTINE: Strašni Kampaco slomio hrabre crno-bele u Madridu

Real Madrid - Partizan 93:86

(24:24, 26:23, 18:17, 25:22)

Šta bi bilo da ima pravde i da je Kampaco odradio zasluženu suspenziju...?
Pitanje je koliko će još timova odigrati onako hrabro poluvreme u Madridu kao što je to uradio Partizan. Da je ekipa samo malo duže na okupu, crno-beli bi gotovo bez greške otišli na veliku pauzu. Ono što je bilo najvažnije je da radi šut, a on je funkcionisao kao sat.

Foto: X/PartizanBC

Namestio ruku: Vanja Marinković

U prvoj četvrtini je čak šest različitih Željkovih igrača bilo precizno van linije 6.75, zbog čega su gosti imali vođstvo tokom gotovo čitavih uvodnih 10 minuta. Ali, da tada i dalje bude egal, pobrinuo se Fakundo Kampaco koji je za sedam minuta u igri upisao isti broj asistencija i potpuno razmrdao svoju ekipu. Preuzeli su Madriđani tada kontrolu i uporno pokušavali da se "odlepe" kroz celu drugu deonicu, ali nije dao Partizan. Probudio se preko potrebni Tajrik Džons i atraktivnim zakucavanjima oživljavao ekipu kada god je trebalo. Pojavio se i njegov prezimenjak Karlik, te prednost domaćih nije prelazila

sedam poena u prvom poluvremenu, a na kraju je iznosila tri.

Foto: X/PartizanBC

Karlik protiv Kampaca

I prosto je neverovatno koliko je identično izgledala i treća deonica. Iako je ponovo sve u jednom momentu krenulo nizbrdo, tada se dogodila ključna sekvenca. Dva brza faula Tavaresa naterala su Matea da korpulentnog centra zalepi za klupu, pošto ih je ukupno imao četiri. Tada je već moglo mnogo lakše da se igra. Opet su se crno-beli vratili u život dobrim rešenjima u napadu i utegnutom odbranom, pa su i sve majstorije Kampaca bile
poništene. Međutim, kada je Argentinac iz drugog pokušaja pogodio trojku zbog koje je Real bio na +4 posle treće četvrtine, krenuo je potop.

Foto: Starsport

Ibaka zakucava preko Bonge

Serija Reala u naredna četiri minuta iznosila je 15:0. I opet se vraćamo na staru boljku Partizana i "pomračenje" u poslednjem kvartalu, iz kog saigrače nije mogao da izvuče ni Karlik koji je vezao devet poena, pošto je to uradio prekasno. Jednostavno, očas posla, Real je prelomio meč u samo nekoliko trenutaka i ubeležio prvu pobedu u Evroligi, a Partizanu naneo drugi poraz.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

10. minut - Bonga promašuje poslednji šut i to je kraj meča.

9. minut - Karlik je fauliran na šutu za tri poena i pogađa sva tri puta! Ali strašni Kampaco ubacuje neverovatno tešku trojku.

8. minut - Međutim, neće crno-beli nikako da se predaju... Nilikina pogađa za dva, pa za tri poena i ponovo je taj minus ispod 10 poena. Ali, malo je vremena...

7. minut - E, sada Endiaje ostaje sam i pogađa trojku iz ugla kojom ipak saopštava Partizanu da preokreta nema.

6. minut - Evo još prilično lakih poena Karlika! Dek pogađa samo jedno bacanje, a neverovatni Džons daje još dva poena i vraća jednocifrenu razliku!

Foto: X/PartizanBC

Karlik protiv Kampaca

5. minut - Karlik Džons konačno pogađa i prekida Realovu seriju od 15-0. Evo ponovo Južnosudanca na ziceru, pa na vreme tajm-aut zove Mateo.

4. minut - Definitivno "flešbekove" grobari imaju dok gledaju dešavanja iz Madrida. Musa je podigao trojku sa nekih devet metara i pogodio za +15. Raspada se sada igra Partizana, Musa hvata ofanzivni skok i poentira ispod koša. 

3. minut - Ljulj produbljuje poenima iz reketa krizu Partizana i tera Obradovića da zove tajm-aut.

2. minut - Neverovatni Mejs očas posla odvodi Real na +10 još jednom trojkom, mnogo težom. A Vanja Marinković pravi nesportski faul u vrlo lošem momentu...

1. minut - Nekako je Sterling Braun u finišu napada uspeo da izbori dva bacanja i pogodi ih, ali Rejtan Mejs ostaje sam na trojci i koristi to.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Neverovatno kako je Partizan ovo dozvolio! Bezidejni napad Reala završio se čudnim šutem Kampaca, ali lopta se Argentincu odbila opet u ruke i drugi put nije mogao da promaši trojku. Neverovatni Faku daje strašan pas Deku koji ima 2+1, ali promašuje penal. Poslednje poene u trećoj deonici postiže Dejvis posle odlične saradnje sa Marinkovićem, očekuje nas neizvesna poslednja četvrtina. 68:64

9. minut - I Dejvis je na penalu posle ofanzivnog skoka, pogađa jednom.

8. minut - Vrlo jeftino su crno-beli napravili faul na Ibaki koji pogađa dva penala. A Marinkovića na šutu za tri faulira Rejtan Mejes! Vanja realizuje 2/3. Još jedan loš prekršaj gostiju u poslednjoj sekundi napada Reala. Musa pogađa dva slobodna bacanja.

7. minut - Hrvat potom promašuje sličan šut, a Marinković ima otvoren autoput do koša. I POGAĐA USAMLJENI BRAUN ZA TRI U KONTRI! Partizan je ponovo potpuno u igri.

6. minut - Hezonja je konačno pogodio šut i to mnogo težak za dva.

Foto: Starsport

Lundberg na polaganju

5. minut - Izuzetno lep napad Partizana završen je pogotkom Marinkovića za tri! Odlično šutira kapiten!

4. minut - Partizan iz tri navrata ne uspeva da poentira, a onda Kampaco opet nekako prolazi i dodaje do Muse koji ima 2+1. Ibaka je "spustio roletnu" Lundbergu.

3. minut - Hezonja je promašio sve, ali je otpadak pokupio Tavares i zakucao. Međutim, onda je korpulentni centar napravio četvrti faul na meču! To su odlične vesti.

2. minut - Tavares pravi faul u napadu, ovo mu je ukupno treći. Kampaco kao atomski mrav prolazi i naslanja loptu na tablu za svoje prve poene.

1. minut - Odličan ulazak Partizana u drugu polovinu meča i laki poeni Tajrika.

POČELA JE TREĆA ČETVRTINA

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Karlik Džons ostaje sam i pogađa trojku, za svega -1 pred odlazak na pauzu! Mateo zove tajm-aut. Kakva šteta, Marinković je ukrao loptu, a onda je Sterling Braun vratio loptu u ruke Ljulju. A Partizan ne bi bio Partizan da ne primi koš uz zvuk sirene - ovog puta je Ibaka pogodio za dva. 50:47

9. minut - Šteta, Ibaka je uhvatio ofanzivni skok i zakucao pored dobre odbrane gostiju. Tajm-aut zove Željko. Još jedna odlična reakcija, prikrao se iza leđa odbrane domaćih Braun i dao zicer.

8. minut - Tavares se lako okreće i ponovo zakucava, a Dejvis promašuje za tri. Fenomenalni Tajrik Džons se ponudio i zakucao uz faul! Opet je najbolji u redovima svog tima, iako ne pogađa dodatno bacanje.

 

 

7. minut - Feliz se požalio na povredu, ali igra nije zaustavljena pa je Dejvis dao koš, zbog čega domaćini prigovaraju. Za njega je definitivno meč završen, ne može više na noge, a Abalde lako poentira za dva. Tajrik je vrlo lepo izborio dva bacanja i pogodio ih.

6. minut - Odlična odbrana gostiju, Ljulj baca "erbol" odmah po ulasku na teren. Kako šutira trojke ove sezone Bonga, ponovo je precizan! Međutim, lako je dozvolio Felizu da poentira na drugoj strani.

5. minut - Partizan je imao ukradenu loptu, ali ju je nekako iskoprcao iz meteža Mejes, zbog čega kasnije Dek lako poentira.

4. minut - Vanja Marinković pod mnogo kontakata pogađa tešku trojku! A onda crno-beli kradu loptu i Lundberg vrlo pametno ide do kraja i zakucava! Sada Mateo mora da reaguje tajm-autom. Mejes još jednom iz mnogo teške pozicije pogađa za tri.

3. minut - Odlična reakcija Partizana iz tajm-auta. Tajrik je pogodio za dva iz ofanzivnog skoka uz faul. A onda je realizovao i penal. Kampaco beleži i sedmu asistenciju za sedam minuta, a iz toga profitira Ibaka koji zakucava.

2. minut - Evo konačno Tajrika Džonsa, iznudio je faul i imaće penale. Precizan je oba puta. Na drugoj strani Kampaco ponovo fenomenalno dodaje do Deka koji pogađa 2+1. Opet asistencija Argentinca za Rejtan Mejesa koji pogađa trojku i tera Obradovića da zove tajm-aut.

1. minut - Ibaka polovičan sa linije penala, a onda hvata i ofanzivni skok i poentira uz malo sreće.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Sterling Braun je šesti igrač koji večeras postiže trojku za Partizan! Hezonja je fauliran i pogađa dva bacanja, nakon čega je isto učinio i Abalde za nerešen rezultat i kraj prve deonice.

9. minut - Kampaco je definitivno razmrdao Real. Sada je uposlio i Deka koji ide do kraja.

8. minut - Bonga je ostao sam i pogodio trojku! Sjajno šutiraju crno-beli na startu! Ibaka se dobro snalazi pod košem i poentira.

7. minut - Nilikina je promašio tešku trojku, ali ne i Hezonja. Real je u seriji 6-0. Međutim, Partizanov Francuz ne greši dva puta! Tavares je na još jednom zakucavanju.

6. minut - Strpljiv napad Partizana i Marinković pogađa trojku na isteku! Hezonja je pobegao Nilikini i pogodio uz faul na dodavanje Kampaca.

5. minut - Dejvis iz dosta teške pozicije pogađa trojku preko ruke, a onda Nakić krade loptu i Lundberg beleži lake poene! Dobar odgovor crno-belih.

4. minut - Tavares vrlo lako zakucava, a onda Endiaje pogađa trojku za prvo vođstvo Reala.

3. minut - Endiaje ide "koust tu koust" i pogađa za dva uz faul Bonge, a potom precizan i sa penala. Dejvis je promašio trojku, Tavares zicer, a onda faul u napadu pravi Musa. Lundberg beži Tavaresu i naslanja loptu na tablu.

2. minut - Sjajni Nakić hvata ofanzivni skok, dobija faul i pogađa dva penala. Bonga je izblokirao Musu. Dobru odbranu igra Partizan.

1. minut - Nakić otvara utakmicu trojkom! Dobro poznaje obruče u Madridu. Hezonja promašuje dvojku.

MEČ JE POČEO

 

 

Igrači su na terenu, meč samo što nije počeo.

 

 

Podsetimo, Partizan je poslednji put slavio u Madridu u onom čuvenom plej-ofu kada se dogodila opšta tuča na parketu.

UVOD

Evroligaška sezona nije otvorena na način koji je očekivala milionska armija navijača, ali prva prilika da se "skine veliki evropski skalp" pruža se danas u Madridu.

Nakon poraza od Baskonije (82:88) košarkaši Partizana gostuju u "Vizink centru" u Madridu gde će se sastati sa ekipom Reala koja je takođe u takmičenje ušla neuspehom. Kraljevski klub je u premijernom meču poražen u Minhenu od Bajerna rezultatom 89:97.

Foto: Starsport

Željko Obradović

Željko Obradović je pred meč hvalio izabranike Ćus Matea, uz konstataciju da koncentracija mora da se drži svih 40 minuta, što nije bio slučaj u prvoj rundi.

Znamo koliko je Real dobar tim. Spremili smo se da odigramo utakmicu na najbolji način. Svesni smo svih njihovih kvaliteta, ali smo takođe svesni svih naših kvaliteta. Razgovarali smo sa igračima, bio je dobar trening. Probaćemo da odigramo na isti način na koji smo odigrali prošle utakmice, pa čak i utakmicu protiv Baskonije koju smo izgubili. Potrebno je da se koncentracija drži svih 40 minuta, to je falilo, počeo je Obradović.

Foto: Profimedia

Ipak igra večeras: Fakundo Kampaco

Međutim, ono na šta Žoc nije računao u pripremi duela - jeste da će Fakundo Kampaco igrati večras. Argentincu je poništena kazna koju je prvobitno dobio zbog napada na sudiju u Minhenu, što je diglo mnogo prašine. Bilo kako bilo, Real će večeras igrati u najjačem sastavu u kom je od skoro i oporavljeni Mario Hezonja, ali će i Partizan biti pojačan povratkom Duejna Vošingtona.

Duel je zakazan za 20.45 časova, a svi ljubitelji košarke i sporta imaće priliku da direktan prenos ovog meča prate na kanalu TV Sport klub 1.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO