PROKLETA JE AMERIKA: Nije osvojio zlato na OI, pa menja reprezentaciju


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 10.10.2024 | 19:12


Kajri Irving spreman na drastičnu promenu, evo čiji dres planira da nosi.

Foto: Tanjug/AP
PROKLETA JE AMERIKA: Nije osvojio zlato na OI, pa menja reprezentaciju

Kajri Irving poznat je po svojim kontroverznim stavovima, a sada je ponovo u centru pažnje medija zbog svoje najnovije odluke. Nakon propuštene prilike da učestvuje na Olimpijskim igrama u Parizu, jer ga selektor Stiv Ker nije zvao, gde je Amerika osvojila zlato posle pobede nad Srbijom u polufinali i Francuske u finalu, Irving je izrazio razočarenje, ali i istakao spremnost da razmotri druge mogućnosti, uključujući i mogućnost da zaigra za Australiju na Igrama u Los Anđelesu.

- Razmišljam o mogućnosti da zaigram za Australiju. Ne bih rekao da je šansa velika u ovom trenutku. Zavisi od Olimpijskog komiteta, ali kao takmičar, rođen sam u Australiji. Za mene, ne bi to bila velika promena. Ne želim da budem razočaran ukoliko ne budem razmatran za tim SAD, te sam spreman da razmišljam o drugim mogućnostima - rekao je Irving i zagolicao maštu navijača.

Foto: www.profimedia.rs

Nije zvao Irvinga: Selektor SAD Stiv Ker

Rođen u Melburnu, Australiji, Kajri Irving ima dvojno državljanstvo SAD i Australije. Njegov otac je bio profesionalni košarkaš, što ga čini povezanim sa ovom zemljom na emotivnom nivou. Iako je do sada predstavljao Sjedinjene Američke Države, Irving sada razmatra mogućnost da obuče dres Australije na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.


Irvingova potencijalna promena reprezentacije zahtevaće odobrenje Olimpijskog komiteta, kao i dozvolu košarkaškog saveza SAD i FIBA. Ipak, ova mogućnost je veoma zanimljiva za javnost, posebno imajući u vidu njegovo dvojno državljanstvo i emotivnu vezu sa Australijom.

Irvingova odluka da razmotri mogućnost igranja za Australiju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu definitivno je izazvala pažnju javnosti i postala predmet živih diskusija u košarkaškim krugovima. S obzirom na njegovu reputaciju i talenat, ovo bi moglo biti značajno za obe zemlje i samu košarkašku scenu.

BONUS VIDEO