PLJUJE PO JOKIĆU I BAVI SE KRIMINALOM: Neverovatno šta ovaj čovek radi, a pravi se lud


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 10.10.2024 | 19:25


Kendrik Perkins duboko zaglibio, a govori da je sve legalno.

Foto: www.profimedia.rs
PLJUJE PO JOKIĆU I BAVI SE KRIMINALOM: Neverovatno šta ovaj čovek radi, a pravi se lud

Kendrik Perkins, nekadašnji NBA košarkaš, danas je poznat kao analitičar i kontroverzni preduzetnik. Nakon što je završio svoju karijeru na terenu, Perkins se okrenuo novinarskim vodama, ali sada je u centru pažnje zbog svog poslovnog poduhvata koji izaziva mnoge polemike.

Iako nije ostavio dubok trag u NBA karijeri, Perkins je postao jedan od najglasnijih kritičara Nikole Jokića. Međutim, sada je njegova pažnja usmerena na kontroverzni poslovni poduhvat koji je pokrenuo. Naime, Perkins je jedan od osnivača kompanije koja nudi koledž košarkašima novac unapred u razmenu za određene procente njihovih ugovora u budućnosti, vezane za njihovo ime i prava na imidž. U prevodu, bavi se zelenašenjem.

 

 


Ova kompanija nudi koledž košarkašima iznose od 25.000 dolara pa naviše, ali u zamenu traži potpisivanje ugovora na sedam godina koji može da im donese između 10 i 50 odsto zarade igrača u tom periodu karijere. Ova praksa izaziva različite reakcije, a Majkl Hedriks Džunior iz kompanije koja drži finansijske edukativne seminare mladim sportistima izražava zabrinutost zbog mogućeg uticaja na budućnost ovih mladih sportista.

Perkins, s druge strane, brani svoju kompaniju ističući da preuzimaju rizik zajedno sa sportistima, te da pružaju finansijsku sigurnost mladim talentima. Ironično je što je ovu kontroverznu praksu nekadašnjeg NBA šampiona raskrinkala medijska kuća ESPN, u kojoj je i sam zaposlen kao analitičar mečeva NBA lige.

Krajnji ishod ovog skandala i dalji razvoj situacije ostaju neizvesni, ali je jasno da Perkinsova tranzicija iz sveta sporta u poslovne vode izaziva burne reakcije i postavlja pitanje etike i odgovornosti prema mladim sportistima.

 

 

BONUS VIDEO