OBRADOVIĆ OTKRIO NEŠTO ŠTO SVE INTERESUJE! "Prezadovoljan sam ponašanjem svih igrača!"


IZVOR: Republika - 12.10.2024 | 18:49


Željko Obradović, istakao je izazove sa kojima se ekipa suočavala.

Foto: Starsport
OBRADOVIĆ OTKRIO NEŠTO ŠTO SVE INTERESUJE! "Prezadovoljan sam ponašanjem svih igrača!"

Košarkaši Partizana su sačuvali svoj nepobedivi status u AdmiralBet ABA ligi pobedivši SC Derbi u Podgorici rezultatom 80:60. Ova pobeda je predstavljala odličnu uvertiru pred njihov okršaj sa Bajernom u trećem kolu Evrolige, gde će juriti svoju prvu pobedu u elitnom evropskom takmičenju.

Izabranici Željka Obradovića su kontrolisali dešavanja na terenu tokom prvog poluvremena, stekavši dvocifrenu prednost. Na poluvremenu, Partizan je vodio sa 46:35.

Iako su košarkaši SC Derbija nastojali da ostanu u igri, Partizan je rutinski prošao ispit, zadržavajući prednost.

Uoči poslednjeg kvartala, Partizan je imao plus osam – 58:50. Iako SC Derbi nije odustajao, Partizan je tokom poslednje deonice uspeo da se vrati na nivo iz prvog poluvremena, stekavši ponovo dvocifrenu prednost i mirno priveo meč kraju.

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

 


Trener Partizana, Željko Obradović, istakao je izazove sa kojima se ekipa suočavala, istovremeno pohvalivši pristup svojih igrača. Takođe je najavio povratak nekih igrača u tim.

- Hvala na gostoprimstvu u Podgorici. Stigli smo iz Madrida, što nije laka situacija. Nismo imali vremena da pripremimo meč na adekvatan načina. Brendon Dejvis još uvek ima problema sa povredom, kao i Vanja Marinković. Tajrik Džons nije mogao da nam pomogne, dok je Sterling Braun igrao na svoju odgovornost. Hvala mu na tome - naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

- Pristup utakmici je bio na visokom niovu, svi igrači zaslužuju čestitke jer su pokazali ogromnu odgovornost. SC Derbi ima izuzetno mladu ekipu, igra odličnu košarku, čestitam im na tome, kao i kolegi Petru Mijoviću koji radi zaista sjajan posao. Ponavljam, prezadovoljan sam ponašanjem svih igrača. Ne znam kada se vratiti Majk na parket, a Vašington se vratio, neophodno je da ga registrijumo, kako bi mogli da računamo na njega. Očekujem da bude u timu naredne nedelje.

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

Posle dva poraza na startu Evrolige, Partizan će 15. oktobra pred svojim navijačima dočekati Bajern, a ova utakmica će predstavljati izazov i imperativ pobede za crno-bele.

Ova pobeda je još jedan korak ka afirmaciji Partizana kao ozbiljnog takmičara kako u AdmiralBet ABA ligi, tako i u Evroligi, te je s nestrpljenjem očekuje naredni duel.

BONUS VIDEO: