EVROLIGAŠ ZAPREPAŠĆEN ODLUKOM: Rafal kometara usledio je sudijama posle meča - Kakva ludnica! (FOTO)


IZVOR: Republika - 13.10.2024 | 17:43


Burna rekacija.

Foto: Starsport
EVROLIGAŠ ZAPREPAŠĆEN ODLUKOM: Rafal kometara usledio je sudijama posle meča - Kakva ludnica! (FOTO)

Bivši šampion Evrolige, Otelo Hanter, nedavno je izrazio nezadovoljstvo sudijskim odlukama na meču između Olimpijakosa i Žalgirisa. Hanter, koji je gledao meč na kojem je Olimpijakos slavio rezultatom 74:68, nije oklevao da javno iznese svoje mišljenje o suđenju.

Hanter je putem društvene mreže "X" podelio svoje razočaranje, komentarišući da su sudije u Evroligi donele loše odluke. Posebno je istakao incident u kojem je igrač Žalgirisa dobio nesportski faul, dok je drugi igrač simulirao situaciju. Njegova reakcija jasno pokazuje da i iskusni profesionalci imaju svoje kritike kada su u pitanju sudijske odluke u sportu.

- Gledam Olimpijakos i Žalgiris i.. Bože, sudije u Evroligi stvarno donose loše odluke. Nesportski faul igraču koji samo stoji dok drugi simulira? To je stvarno ludo - kratak je bio Hanter.

Otelo Hanter je u svojoj bogatoj karijeri igrao za brojne klubove, uključujući Atlanta Hokse, Anahajm Arsenal, Real Madrid, CSKA iz Moskve i Olimpijakos. Sa osvajanjem Evrolige kao igrač CSKA iz Moskve, Hanter je ostavio trajan pečat u istoriji evropske košarke. Nakon uspešne karijere, Hanter je odlučio da se povuče iz aktivnog igranja i da svoje iskustvo prenese na mlađe generacije.

Kritike bivših šampiona poput Otela Hantera ukazuju na važnost kvalitetnih sudijskih odluka u sportu, kao i na to da kontroverze oko suđenja nisu strane ni najvećim imenima u svetu sporta. Sudijske odluke su deo svakog sportskog takmičenja, ali je važno da se kontinuirano radi na unapređenju kvaliteta suđenja kako bi se obezbedila fer i korektna igra za sve učesnike.

BONUS VIDEO