TEO LEK ZA TRENEROVU GLAVOBOLJU: Sferopulos otkrio nedoumice pred Fenerbahče


IZVOR: Republika - 14.10.2024 | 12:27


Crvena zvezdas sutra gostuje u Istanbulu u duelu dve neporažene ekipe u Evroligi ove sezone.

Foto: Starsport
TEO LEK ZA TRENEROVU GLAVOBOLJU: Sferopulos otkrio nedoumice pred Fenerbahče

Košarkaši Crvene zvezde će se susresti sa ekipom Fenerbahčea u trećem kolu Evrolige u utorak od 19.45.  Obe ekipe ulaze u ovaj meč sa po dve pobede iza sebe, što dodatno pojačava tenziju pred ovaj duel. Međutim, trener Janis Sferopulos je usredsređen na ono što je pred njima, pogotovo što se ove sedmice igra duplo kolo jer u petak u Beograd dolazi Barselona.

- Imaju dve pobede, odličan su tim i imaju zaista sjajan roster, koji je veoma kompletan. Možda imaju povrede, ali imaju mnogo kvalitetnih igrača i evroligaško iskustvo. Znamo šta moramo da uradimo. Moramo biti veoma koncentrisani na naš plan. Imaju glasnu publiku, zato moramo ostati fokusirani, ne smemo izgubiti ni minut koncentracije. Držaćemo se plana i boriti se da pratimo ono što smo zamislili za ovu utakmicu - rekao je Sferopulos.

Pred odlazak u Istanbul Grka je najviše brinulo stanje Nemanje Nedovića.

Foto: Starsport

Ne zna se da li će igrati u Istanbulu: Nemanja Nedović

- Nedović će probati dva treninga danas, videćemo kako će ići. Ići će dan za danom. Putuje sa nama, tako da ćemo odlučiti sutra pre utakmice da li je 100 odsto spreman za meč. Ne želimo da rizikujemo povredu. Ima manju problem, ne želimo da je pogoršamo i izgubimo ga na duži period. Nećemo rizikovati, videćemo kako je u poslednjem trenutku - naglasio je Janis, pa otkrio lepe vesti:

- Miloš Teodosić je uvek ključan za tim zbog svog kvaliteta i dodatne vrednosti koju donosi. Uvrstićemo ga u rotaciju da svojim iskustvom i kvalitetom pomogne ostalima i unapredi našu igru.

Foto: Starsport

Vraća se u tim: Miloš Teodosić

Prethodni dueli Zvezde i Fenerbahčea su bili obojeni u crveno-belo. Klub sa Malog Kalemegdana je slavio u oba duela prošle sezone. Ali, pomenuta činjenica ne zanima trenera beogradskog velikana.

- Ne mislim da je važno. Prošla sezona je prošlost, a ova je nova sezona. Drugačije su okolnosti. Svaka utakmica je drugačija. Ne verujem u tradiciju niti u prošlost. Verujem samo u sadašnjost i moramo ostati fokusirani. Nova sezona, nova igra, sve je moguće. Zato, za uspeh moramo pratiti naš plan najbolje što možemo, kao što rekoh na početku - zaključio je Sferopulos.

Podsetimo, pred ovaj važan meč, domaću ekipu muče povrede ključnih igrača. Sezonu je najverovatnije završio Skoti Vilbekin, dok Marko Gudurić takođe neće biti u mogućnosti da se suprotstavi bivšem timu zbog povrede mišića zadobijene tokom duela turskog prvenstva. POGLEDAJ GALERIJU

Treba istaći da Crvena zvezda ima uspešnu seriju od tri pobede nad ekipom Fenerbahčea, što dodatno stavlja pritisak na domaćina. S obzirom na ranije uspehe protiv istog protivnika, očekuje se da će crveno-beli biti motivisani da nastave svoj niz pobeda.

Očekuje se da će ovo biti veoma uzbudljiv meč, a ljubitelji košarke sigurno neće propustiti priliku da prate ovaj duel između dve neporažene ekipe.

BONUS VIDEO