GORAN GRBOVIĆ SUROVO ISKREN O PARTIZANU I ZVEZDI U EVROLIGI: Očekivanja nisu mala, ali ni nerealna


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 14.10.2024 | 14:48


Utakmice na domaćem terenu su imperativ da se pobeđuju, smatra direktor Beogradske arene.

Foto: Starsport
GORAN GRBOVIĆ SUROVO ISKREN O PARTIZANU I ZVEZDI U EVROLIGI: Očekivanja nisu mala, ali ni nerealna

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde biće ove sedmice na velikim iskušenjima u Evroligi. Večiti rivali će odigrati duplo kolo u samo nekoliko dana, a igrom slučaja crno i crveno beli će ovog utorka da preklope svoje termine. Tako će Partizan sutra od 20.45 (Sport klub 1) dočekati Bajern u trećem kolu posle dva poraza u Španiji od Baskonije i Reala, dok u četvrtak 17. oktobra "gostuje" Makabiju u Pioniru. S druge strane, Zvezda sutra gostuje Fenerbahčeu u Istanbulu (19.45, Sport klub 2), dok u petak 18. oktobra dočekuje Barselonu.

Da će ti dueli biti od velikog značaja za dalji tok Evrolige u razgovoru za Republiku smatra Goran Grbović, direktor Beogradske arene, uveren da će baš naša najveća hala biti presudan faktor.

Foto: twitter.com/KK Partizan

Partizan propustio šansu u Španiji protiv Baskonije

- Za Partizan tek sada počinje sezona u Evroligi. Baskonija se možda i mogla iznenaditi, dok protiv Reala verovatno niko nije ni očekivao pobedu. Zato je sada meč sa Bajernom važan da se upiše prva pobeda, pogotovo što je to jedan od rivala koji je projektovan za direktnog rivala za plasman u plej-of. Ali tim iz Minhena nije slab i ne sme biti zavaravanja da se može olako savladati. Arena može biti veliki motiv za Željkov tim jer je puna hala veliki vetar u leđa, ali može biti i mač sa dve oštrice. Novi tim Partizana nije navikao na to, šta ako se igrači prepadnu pod pritiskom, dok Bajern već zna kako to izgleda - rekao je Grbović, pa nastavio dalje o Partizanu:

- Ovi igrači moraju da shvate da moraju da igraju pun gas svih 40 minuta, a na samo 30 kao protiv Baskonije. Čim se malo poklekne protivnik to na ovom nivou koristi. Isto važi i za susret sa Makabijem. To je tim koji želi u top 8, a ti direktni rivali se moraju pobeđivati. U svakom slučaju jedna ili obe pobede bi puno značili za nastavak sezone jer posle ide nešto lakši raspored. Ali najvažnije je da se Partizan uigra kao tim, da svako sebi nađe ulogu i da to bude mnogo bolje i u odbrani i u napadu nego u ova prva dva meča.

Što se Zvezde tiče, Grbović je pohvalio igru izabranika Janisa Sferopulosa i dve velike pobede, posebno onu na startu u Parizu protiv debitanta u Evroligi.

Foto: www.profimedia.rs

Tim za velika dela: Košarkaši Zvezde

- Zvezda je za razliku od Partizana pobedila tu istu Baskoniju. Španci se brane napadom, a Zvezda je to neutralisala  ona bila ta koja diktira tempo. Crveno-beli imaju jaku odbranu, dok je Kodi Miler Mekintajer veliko osveženje jer je igrač tempa. Pritom Zvezda ima jaku svlačionicu, a nju drže domaći košarkaši. Oni neutrališu taj strah kada se lome utakmice. Zato verujem da crveno-beli mogu do iznenađenja ne samo u ova dva meča, već i u nastavku sezone - zaključio je Grbović.

BONUS VIDEO