POVLAČI SE JEDAN OD NAJBOLJIH IZ REPREZENTACIJE! Svet košarke šokiran, a on poručio - Gotov sam sa idejom toga!


IZVOR: Republika - 15.10.2024 | 16:08


Ne želi da menja sredinu

Foto: Starsport
POVLAČI SE JEDAN OD NAJBOLJIH IZ REPREZENTACIJE! Svet košarke šokiran, a on poručio - Gotov sam sa idejom toga!

Košarkaški veteran Vladimir Lučić, član Bajerna, razmatra mogućnost okončanja svoje 17-godišnje karijere. Iako je bio povezivan sa povratkom u Partizan, sve je izvesnije da će završiti karijeru u Minhenu, gde je stvorio porodicu i gde se oseća kao kod kuće.

Lučić je istakao da je svestan da mu se kraj karijere približava, te da je ovo njegova poslednja godina ugovora.

- Razmišljam o svemu naravno, ovo je moja 17. godina kako se profesionalno bavim košarkom. Videćemo. Kraj se bliži. Imao sam neke sjajne momente u Minhenu, bio sam na istim talasnim dužinama sa klubom. Ovde sam stvorio porodicu, nije bilo nikakvih razloga da promenim sredinu. Sve mi je ovde, na terenu i van njega - rekao je Lučić za "Jurohups".

Takođe je istakao da je imao neke sjajne momente u Minhenu i da se tamo oseća kao kod kuće, što je bio jedan od razloga da ne menja sredinu i da ostane sa svojom porodicom.

Neizbežno je bilo pitanje o reprezentaciji, međutim odgovor je bio kratak i jasan.

Foto: Tanjug/AP

Njegova karijera se bliži kraju: Vladimir Lučić

- Mislim da sam gotov i sa idejom toga - rekao je košarkaš.

Iako je bilo ponuda u prošlosti, Lučić je uvek gledao širu sliku - svoju porodicu i decu, te nije želeo da se seli.

- Bilo je ponuda u prošlosti, ali sam uvek gledao širu sliku - moju porodicu i decu. Nisam hteo da se selimo. U ovom momentu definitivno ne razmišljam o tome. Ovo mi je poslednja godina ugovora. Veteran sam i najstariji sam u timu. Leto je predaleko, moram da budem zdrav, teško je sada pričati o produžetku saradnje - istakao je on.

Takođe, osvrnuo se na tim Partizana, istakavši da će biti zanimljivo videti kako će se nova pojačanja adaptirati na novi sistem i zaigrati kao tim, te da Partizan ima jedan od najtežih terena na kojem možeš da igraš, što predstavlja veliku prednost za njih.

- Željko mora da postavi svoj sistem, doveo je sjajne igrače, visoke, atlete i fizički jake. Takvi igrači nedostajali su Partizanu prethodnih godina. Čim se oni adaptiraju na novi sistem i zaigraju kao tim mogu da budu mnogo opasni. Imaju jedan od najtežih terena na kome možeš da igraš i to je velika prednost - zaključio je Lučić.

Kao što je Vladimir Lučić istakao, njegova karijera se bliži kraju, ali i dalje je aktivan i posvećen timu Bajerna, te se možemo nadati još mnogim sjajnim momentima koje će ovaj veteran doneti na terenu.

BONUS VIDEO