OBRADOVIĆ ODBRUSIO NA KRITIKE POSLE POBEDE: Trener Partizana nahvalio svoje igrače


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 15.10.2024 | 23:01


Crno-beli pobedili Bajern sa 86:78 i upisali prvu pobedu ove sezone u Evroligi.

Foto: Starsport
OBRADOVIĆ ODBRUSIO NA KRITIKE POSLE POBEDE: Trener Partizana nahvalio svoje igrače

Košarkaši Partizana savladali su Bajern sa 86:78 u trećem kolu Evrolige i upisali prvi trijumf u novoj sezoni u elitnom takmičenju. Crno-beli su odigrali odličnu utakmicu u grotlu svoje Beogradske arene, šutirali su svi kao u transu i igrali dobru odbranu.

Međutim, kao i u prethodnim duelima igračima Partizana se desila žuta minuta. Najpred su opet promili koš u finišu četvrtine, kao i protiv Baskonije, a su imali i neshvatljiv pad pa je od ubedljive prednosti sredinom poslednje deonice ostao samo mali višak. Srećom, drama je izbegnuta, pa je Bajern ispraćen iz Arene sa minusom od osam poena.

Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Partizan odigrao čvrsto u Areni

Na kraju, najefikasniji u timu Željka Obradovića bio je Sterling Braun sa 22 poena, Karlik Džons je dodao 14, a Bogan Nilikina i Tajrik Džons po 13. Kod Bajerna je Obst bio najefikasniji sa 15 poena. Uravo zbog svega viđenog, i pored propusta u igri, Žoc nije bio nezadovoljan.

- Nije bilo drame. Kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Bilo je dobrih stvari. Čestitam mojim igračima. Zahvaljujem se navijačima na dobroj atmosferi. Presudila je agresivnost u odbrani i što smo znali ša radimo u napadu. Doneli smo neke pogrešne odluke, promašili smo neke šuteve, ali smo na kraju pobedili - rekao je Obradović.

Partizan u sledećem kolu, već u četvrtak, "gostuje" Makabiju u Pioniru od 20.05. Nema sumnje da će crno-beli dati sve od sebe da slave u svojoj drugoj kući, bez pritiska sa tribina, a onda do kraja meseca na svom parketu ugostiti Virtus i Monako.

BONUS VIDEO