OSTOJA SLAVI ČAK DVA TRIJUMFA! "Važnija je pobeda protiv Bajerna!"


IZVOR: Republika - 16.10.2024 | 13:19


Utorak je bio dan koji će navijači Partizana dugo pamtiti.

Foto: Starsport
OSTOJA SLAVI ČAK DVA TRIJUMFA! "Važnija je pobeda protiv Bajerna!"

Košarkaši Partizana upisali su prvu ovosezonsku pobedu u Evroligi, pošto su u trećem kolu savladali Bajern Minhen u Areni sa 86:78.

Utorak je bio dan koji će navijači Partizana dugo pamtiti, jer je njihov omiljeni tim ostvario veliki trijumf nad minhenskim Bajernom u Areni. Ova pobeda je označila prvi trijumf crno-belih u novoj sezoni Evrolige, što je svakako izazvalo veliko oduševljenje među navijačima.

Partizan je uspeo da savlada jakog protivnika, pokazavši izuzetnu borbenost i timski duh. Ova pobeda sigurno će podići moral i samopouzdanje igrača, ali i navijača, pred naredne izazove u Evroligi.

Međutim, osim trijumfa na terenu, Partizan je postigao i važnu pobedu van terena. Naime, predsednik kluba, Ostoja Mijailović, saopštio je da su crno-beli izmirili dug za porez prema državi. Ovo je bila dugogodišnja borba kluba da se stabilizuje poreski dug, a izmirivanje ovog duga predstavlja veliki korak napred za klub.

Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Utakmica Partizan - Bajern

 


– Važnija je pobeda protiv Bajerna, jer je prva u Evroligi, što je primarno takmičenje za koje se borimo. Što se tiče druge pobede, dugo se borimo za nju. Klub je 20 godina pokušavao da stabilizuje poreski dug i mislim da smo veliku stvar napravili. Kompletan dug smo vratili prema Republici Srbiji, naša država je to zaslužila, jer godinama finansira Partizan. Mi treba da budemo primer kako treba funkcionisati u odnosu sa državom. Od sada Partizan neće dugovati niti jedan dinar poreza – izjavio je Mijailović.

Ova vest je naišla na pozitivne reakcije među navijačima i javnošću, jer je izmirenje duga prema državi pokazalo odgovornost kluba i iskazalo zahvalnost prema Republici Srbiji, koja je godinama finansirala Partizan. Ovo je svakako važan korak ka stabilizaciji kluba i njegovoj daljoj afirmaciji kako na sportskom, tako i na društvenom planu.

BONUS VIDEO: