ZVEZDA PIŠE ISTORIJU! Evo šta će se desiti ako beogradski klub pobedi Barselonu!


IZVOR: Republika - 16.10.2024 | 19:42


Odličan start

Foto: Starsport
ZVEZDA PIŠE ISTORIJU! Evo šta će se desiti ako beogradski klub pobedi Barselonu!

Crvena zvezda je započela sezonu u Evroligi sa impresivnim skorom od 3:0, a sada ima priliku da ostvari još jednu pobedu protiv Barselone i postigne četvrtu uzastopnu pobedu. Ukoliko to uspeju, pridružiće se prestižnom društvu timova koji su od sezone 2016/17 beležili impresivne serije na početku takmičenja.

Od tada, 15 timova je ostvarilo niz od najmanje četiri pobede na startu sezone, a čak 14 od njih se na kraju plasiralo u plej-of ili TOP 8. Timovi poput CSKA Moskve, Fenerbahča, Real Madrida i Barselone koristili su ove serije kao odskočnu dasku za uspeh, uključujući i osvajanje titula.

Posebno zanimljiv podatak je da je samo jedan tim, litvanski Žalgiris iz sezone 2020/21, bio izuzetak – krenuli su sa 4:0, ali su sezonu završili van plej-ofa. Svi ostali timovi su ostvarili plasman među osam najboljih, a neki od njih su otišli i do same završnice, pa čak i do titule, poput CSKA Moskve 2018/19 i Real Madrida 2017/18.

Ukoliko Crvena zvezda savlada Barselonu i pridruži se klubu ekipa sa nizom od 4:0, istorija i statistika pokazuju da bi put ka TOP 8 bio gotovo zagarantovan.

Olimpijakos, Real Madrid (šampion), CSKA Moskva (šampion), Real Madrid, Barselona, CSKA Moskva, Zenit, Žalgiris, Barselona, Armani, Fenerbahče, Olimpijakos, Barselona, Real Madrid.

Ovi podaci jasno pokazuju da je startna serija od četiri ili više pobeda ključna za ostvarivanje uspeha u Evroligi, a Crvena zvezda se sada nalazi na korak od pridruživanja ovom prestižnom društvu. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju ishod meča protiv Barselone i nadaju se da će njihov omiljeni tim nastaviti da ostvaruje sjajne rezultate.

BONUS VIDEO