KOŠARKAŠ NASTRADAO U POŽARU! Kuća u kojoj je boravio je odjednom PLANULA!


IZVOR: Republika - 16.10.2024 | 19:59


Bilo je prekasno za pomoć, izgoreo je

Foto: Republika
KOŠARKAŠ NASTRADAO U POŽARU! Kuća u kojoj je boravio je odjednom PLANULA!

Bivši poljski košarkaš - Zbignjev Marculjevič, preminuo je u požaru u nedelju 13. oktobra u svom domu u selu Nowodziel, blizu poljsko-beloruske granice. Marculjevič, koji je imao 46 godina, bio je poznat po dugogodišnjoj karijeri u poljskoj košarkaškoj ligi, gde je godinama nastupao na najvišem nivou.

Marculjevič je započeo svoju profesionalnu karijeru tokom devedesetih godina, a vrhunac je doživeo početkom 2000-ih. Igrao je na poziciji centra i bio je poznat kao jedan od najboljih blokera poljske lige, sa preko 280 odigranih utakmica. Sa timom Polpharma Starogard Gdański osvojio je šampionat 2004. godine, a dve godine kasnije igrao je u finalu poljskog kupa.

Požar je zahvatio Marculjevičevu drvenu kuću, a pokušaj spasavanja od strane komšije bio je uzaludan.

- Kada sam video dim kako izlazi iz kuće, odmah sam pritrčao da pomognem. Kuća je brzo planula. Video sam Zbišekovu sestru kako izvodi njihovu majku Irenu. 'Spasite Zbišeka', viknula mi je." Nažalost, zbog gustog dima, spasenje nije bilo moguće. Dim je bio toliko gust da nije moglo da se diše. Osećaj nemoći bio je strašan. Ne znam ni da li bih uspeo da ga izvučem da sam došao do njega. Bio je krupan čovek, visok dva metra. Vatrogasci su stigli brzo, ali nažalost, ne dovoljno brzo da spasu Zbišeka - izjavio je komšija.

Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag u sportskoj zajednici u Poljskoj, gde će Marculjevič ostati upamćen kao jedan od najboljih centara svoje generacije. Njegova smrt je izazvala tugu među kolegama, navijačima i ljubiteljima košarke širom zemlje. Marculjevičeva karijera i doprinos poljskoj košarci će zauvek ostati deo sportske istorije te zemlje.

BONUS VIDEO