SPEKTAKL: Najbolji evroligaški tim dočekuje košarkaškog velikana - evo gde možete pratiti duel Zvezde i Barselone!


IZVOR: Vladimir Vorih - 18.10.2024 | 07:08


Mogu li crveno-beli stići do još jednog skalpa?

Foto: KK Crvena zvezda
SPEKTAKL: Najbolji evroligaški tim dočekuje košarkaškog velikana - evo gde možete pratiti duel Zvezde i Barselone!

Košarkaški klub Crvena zvezda dočekuje katalonskog giganta Barselonu u večerašnjoj utakmici Evrolige koja je izazvala pravu jagma za kartama. Nakon tri odigrana kola elitnog takmičenja, Zvezda se nalazi na vrhu tabele, jedini je neporaženi tim u takmičenju, a nakon što je Barselona u sredu uveče savladala Monako, crveno-beli su ostali usamljeni na vrhu tabele sa stoprocentnim učinkom.

U prva tri ovosezonska meča puleni trenera Janisa Sferopulosa su savladali u francuskoj prestonici ekipu Pariza rezultatom 80:77. Grotlo Beogradske arene je "progutalo" Baskoniju (78:71), dok su najbolju partiju od početka nove takmičarske godine crveno-beli prikazali u Istanbulu gde je savladan Fenerbahče rezultatom 76:57.

Ulaznica za večerašnji meč odavno nema. Najveća dvorana na Balkanu rasprodata je i sasvim je jasno da će Barselonu koja je u prve tri takmiačrske runde ostvarila dve pobede i jedan poraz, dočekati preko 20.000 navijača koji će zasigurno predstavljati vetar u leđa srpskom i regionalnom šampionu koji će pokušati da stigne do trećeg trujumfa nad katalonskim klubom.

 

 

Pravdu Zvezdi i Barseloni deliće Robert Lotermoser iz Nemačke, Italijan Mišel Rosi i Grkinja Vasiliki Caruši.

Svi oni koji neće biti na tribinama Beogradske arene imaće priliku da direktan prenos košarkaškog spektakla isprate na kanalu TV Sport klub 1 sa početkom od 20 časova.

Uoči današnjeg meča trener Sferopulos je izjavio:

- Barselona je veoma kvalitetan tim, koji je dobro pokriven na svim pozicijama. Naš fokus trebalo bi da bude na tome da uradimo posao, ne da mislimo o bilo čemu drugom osim o ovoj utakmici.

U 21. veku, Crvena zvezda i Barselona su odigrali 16 mečeva, od kojih su crveno-beli uspeli da reše samo dva u svoju korist. Poslednji put su slavili protiv Katalonaca 20. oktobra 2017. godine, kada je rezultat u dvorani „Aleksandar Nikolić“ bio 90:82. 

Foto: Sofascore.com/printscreen

Pogled sa vrha - Crvena zvezda je lider Evrolige

 

BONUS VIDEO: