MOKA BRUTALNO OPSOVAO SUDIJE, JER SU POKRALE ZVEZDU: Slavnić ih optužio da su pogurale Barselonu


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 19.10.2024 | 14:01


Ti pred 20.000 navijača tretiraš domaći klub kao da smo iz banana države, poručio je bivši as arbitrima.

Foto: Starsport
MOKA BRUTALNO OPSOVAO SUDIJE, JER SU POKRALE ZVEZDU: Slavnić ih optužio da su pogurale Barselonu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone sa 98:94 u 4. kolu Evrolige, nakon neizvesne završnice i to posle produžetka. Junak španske ekipe bio je bivši košarkaš crveno-belih i Partizana Kevin Panter je postigao 26 poena, od toga ključne trojke u finišu regularnih 40 minuta, a onda i produžetku.

Foto: Starsport

Pokradeni: Košarkaši Zvezde

Međutim, stekao se utisak da je Zvezda oštećena u Areni pred više od 20.000 njenih navijača. Na 30 sekundi pre kraja poslednje četvrtine Zvezda je vodila sa 82:81 i tada je Bolomboj uhvatio skok u odbrani. On je tada udaren u lice od strane Džabarija Parkera , ali nije dosuđen faul. Tako je omogućeno Janu Veselom da uhvati loptu na 26 sekundi pre isteka četvrtine, odnosno na 20 sekundi za istek napada. Bolomboj je osvojio "mrtvu loptu", a onda je ostalo 25,4 sekunde, nije bio novi napad, dakle nije Zvezda imala osam sekundi za prenos lopte nego samo četiri i tada je Jago dos Santos pogrešio i nije preneo loptu na vreme.

Foto: Printskin

Nije dosuđen faul: Bolomboj dobija udarac u lice

Tada je Đoan Penaroja dobio tehničku jer je žustro protestovao, video je da Jago nije preneo loptu za osam sekudni. Glavni sudija Lotermozer tada je okupio sudijski tim i gledali su snimak. Posle gledanja snimka ustanovili su da lopta nije preneta za osam sekundi, sat je resetovan na 20,4 sekunde, ostala je na snazi tehnička, posed je pripao Barseloni i Panter je pogodio trojku za vođstvo od 84:82. Ta situacija, kao i još neke iznervirale su bivšeg sasa Zvezde Zorana Moku Slavnića, koji je za Republiku žestoko opleo po arbitrima.

- Zvezda je odlično startovala u Evroligi i trebalo je sada da ima 4-0 skor. Ali nije, poremećena joj je sreća. Zato me ne boli sam poraz, već način na koji je usledio. Barselona je ogroman klub, a Zvezda je dva puta imala dobijenu utakmicu. Ali ona go*na od sudija kakve dugo nisam video nam nisu dali. Bez ikakvog ustručavanja ti pred 20.000 navijača tretiraš domaći klub kao da smo iz banana države. Znaju li oni da smo mi postojbina košarke?! Onako sramno suđenje nisam video. Zato imam gorak ukus u ustima. Zvezda je pokazala svoje pravo lice, a sudije su nam otele pobedu - zagrmeo je Moka.

Ipak, deo krivice za poraz je pripisao neiskustvu tima, ali i odlukama trenera Janisa Sferopulosa. Zato je uveren da će u narednim susretima biti sve kako treba.

Foto: Starsport

Moka smatra da je Sferopulos povukao neke loše poteze u finišu

- I pored ove otimačine i krađe Zvezda je dva puta imala dobijenu utakmicu. Pobedila bi da je Kenan dao ono slobodno bacanje. Ili u produžetku ti imaš tri razlike i loptu na minut i do kraja i napraviš greške. Svaki trener ima svoju filozofiju, ali na ovoj utakmici nisam mogao da vidim ni da razumem poteze našeg trenera. Za razliku od utakmice u Istanbulu, gde me je oduševio i taktikom i menjanjem. Trener je ključan u ovakvim utakmicama protiv rivala koji je jači na papiru. Gde su mu bili Nedović i Kenan kad je trebalo? Kakvo je to igranje bez Teodosića u završnici? Gde je Mekintajer kao najveća akvizicija? Kad će da igra ako ne ovakve završnice - jasan je Moka.

On je konstatovao da će sve biti bolje u narednim utakmicama.

- Sada imamo gostovanja Žalgirisu i Realu, nadam se bar jednoj pobedi da ostanemo u vrhu. Pohvalio bih i novog čelnika kluba Željka Drčelića. Malo mi je i zbog njega žao što nije pobeđena BArselona, da startuje u Evroligi sa 4-0 - zaključio je Slavnić.

BONUS VIDEO