ŽUĆKOVA LEVICA ODLAZI IZ NIŠA? Evo gde bi mogao da se igrati Kup Radivoja Koraća


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 19.10.2024 | 17:14


Grad i hala su (ne)očekivani.

Foto: Starsport
ŽUĆKOVA LEVICA ODLAZI IZ NIŠA? Evo gde bi mogao da se igrati Kup Radivoja Koraća

Novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije razmatra selidbu Kupa Radivoja Koraća iz Niša i to u Beograd. Naredni Kup Radivoja Koraća, koji je zakazan za period između 12. i 16. februara, neće biti održan u tradicionalnoj niškoj dvorani Čair. Umesto toga, novo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije razmatra mogućnost da se ovaj prestižni događaj održi u Beogradu.

Prema saznanjima Maxbet sporta, glavna ideja je da se Kup igra u Beogradskoj areni, ali postoji mogućnost da će ona biti zauzeta tog vikenda. Kao alternativa, spominje se hala "Aleksandar Nikolić", odnosno Pionir.

Tokom protekle decenije, Niš je bio domaćin Kupa Radivoja Koraća u devet od poslednjih 10 godina. Jedina godina kada se ova tradicija prekinula bila je 2021. godina, kada je pandemija koronavirusa onemogućila prisustvo publike u novosadskom Spensu. Ovaj potencijalni prelazak Kupa u Beograd predstavlja značajan izazov, ali i priliku za promenu i širenje uticaja ovog takmičenja. Crvena zvezda će imati priliku da brani pehar, ali će ova odbrana biti dodatno začinjena neizvesnošću oko domaćinstva. Sa potencijalnom promenom lokacije, timovi će se suočiti sa novim okolnostima, što će dodatno uzbuditi i dinamiku ovog takmičenja.

Konačna odluka o domaćinstvu Kupa Radivoja Koraća još uvek nije doneta, ali je izvesno da će ova potencijalna promena izazvati značajnu pažnju javnosti. S obzirom na tradiciju koja se gradi godinama unazad, ova moguća selidba Kupa u Beograd predstavljaće važan korak za srpsku košarku. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju konačnu odluku i novu epizodu ovog uzbudljivog takmičenja.

BONUS VIDEO