"POPIO PEDALU" OD OBRADOVIĆA, PA MISLIO DA SE USREĆIO: Amerikanac nikako da nađe mirnu luku


IZVOR: Republika/ O.J. - 20.10.2024 | 08:33


Opet mora da traži novi klub

Foto: Starsport
"POPIO PEDALU" OD OBRADOVIĆA, PA MISLIO DA SE USREĆIO: Amerikanac nikako da nađe mirnu luku

Bivši košarkaš Partizana, Frenk Kaminski, neće započeti regularni deo sezone sa Finiks Sansima, koji su odlučili da ga "vejvuju", što u prevodu znači da su mu poručili da je slobodan da traži novu sredinu i da se na njega ne računa. Ovo je bio razočaravajući obrt u karijeri Kaminskog, koji je, taman što je mislio da je našao utočište, presedeo poslednju pripremnu utakmicu protiv Los Anđeles Lejkersa na klupi, a prethodno je odigrao četiri na kojima je prosečno beležio 4,7 poena po meču uz tri skoka.

Foto: Starsport

Kaminski u dresu Partizana

Kaminski je crno-bele napustio na kraju prethodne sezone odmah posle kraja AdmiralBet ABA lige, a nije ni nastupao u završnici Košarkaške Superlige, pošto je što pre hteo da se raziđe sa klubom i vrati se u rodnu Ameriku. Nije uspeo da pronađe sebe među crno-belima, pa je tokom leta, kao i veći deo prošlogodišnjeg tima, napustio Beograd. U NBA ligi nastupao je osam sezona i imao je u proseku 8,8 poena uz 35% šuta za tri poena. U karijeri je nastupao za Šarlot Hornetse, koji su ga odabrali kao deveti pik na Draftu te 2015. godine, zatim je bio deo Finiksa, Atlante, Hjustona, a Partizan mu je bio jedini klub u Evropi.


Ostaje da se vidi kakva će biti sudbina Frenka Kaminskog, odnosno da li će neki od NBA timova iskoristiti pravo da ga dovede. Kaminski je do sada pokazao svoj talenat i veštine u različitim ekipama, ali se sada nalazi na raskrsnici puteva.

BONUS VIDEO