OVAKVIM REČIMA NIKO DO SAD NIJE OPISAO NAVIJAČKU KULTURU U SRBIJI: Delije feštom u Areni očarale Španca (VIDEO)


IZVOR: Republika/ O.J. - 20.10.2024 | 14:23


Ostao je zadivljen kada je video ambijent zvezdaša

Foto: Instagram/crvenazvezdakk
OVAKVIM REČIMA NIKO DO SAD NIJE OPISAO NAVIJAČKU KULTURU U SRBIJI: Delije feštom u Areni očarale Španca (VIDEO)

Opasno je preprošla noć pretila da po fešti u Areni preskoči i onu čuvenu protiv Budiveljnika. Euforija među delijama nikada nije bila na većem nivou, a to je možda zato što se nikad do sad nije ni ušlo u sezonu na bolji način. Demoliranje Fenera je bila samo potvrda poziva svim zvezdašima da protiv Barselone ne sme igla da ima gde da padne. I, naravno, prepoznali su taj momenat svi navijači, te u nezapamćenoj atmosferi dočekali Katalonce. "Digitalna" koreografija je inovacija iz "kuhinje" crveno-belih pristalica, a ni grla, kao što to uvek biva, nisu se štedela. Ispoštovali su to igrači i ostaje zaista velika žal što se nije sve krunisalo pobedom nad španskim gigantom čekanom 10 godina, a opet su sumnjive odluke arbitara imale uticaja da tako bude.

Međutim, najvažnije je da je jedna sjajna slika poslata u svet - Zvezdin tim koji je stvoren za velika dela i navijači koji će ostati uz njega i nastaviti da svakom novom rundom teraju Evropu da im se klanja zbog ambijenta koji stvaraju. Poslušajte samo reči čuvenog španskog komentatora koji je prenosio utakmicu Crvene zvezde i Barselone. Niko nikad nije ovako opisao navijačku kulturu u Srbiji.

- Evo Huana Nunjeza koji će početi kao starter. Ova utakmica je njegovo vatreno krštenje na ovom terenu. Kakav ambijent, kakva scena! Kakva scena! Gledajte kako grmi Arena! Majko moja! Kako se na srpskom kaže Paquito el Chocolatero (španska muzička kompozicija). Impresivna slika, ovo ne može da se objasni. Slušajte kako se košarka doživljava u ovoj zemlji. Prava religija! - rekao je zadivljeni Španac o delijama.

I naravno, to nije samo slučaj kod Zvezdinih navijača, već i Partizanovih. Grobari i delije šalju u svet poruku da je Srbija zemlja košarke i da će to ostati zauvek.

BONUS VIDEO