EVROLIGA ZAPRETILA PARTIZANU: Crno-beli pod lupom zbog navijača


IZVOR: Republika/ O.J. - 20.10.2024 | 15:41


Pogrdna skandiranja opet na štetu kluba

Foto: Starsport
EVROLIGA ZAPRETILA PARTIZANU: Crno-beli pod lupom zbog navijača

Košarkaški klub Partizan dobio je opomenu koja može prerasti u ozbiljniju kaznu od strane Evrolige zbog dva prekršaja načinjena u Beogradskoj areni. U pretprošlom kolu, crno-beli su dočekali Bajern iz Minhena, a atmosfera je bila uzavrela, pre svega zbog prisustva nekadašnjeg pleja Partizana, Jama Madara, koji od ovog leta nosi dres Bavaraca.

Navijači su zvižducima dočekali Izraelca zbog načina na koji se njegova saradnja s Partizanom okončala. U izveštaju delegata Evrolige se navodi da je bilo i pogrdnog skandiranja prema plejmejkeru, zbog čega će se klub naći pod lupom. Crno-beli su dobili upozorenje da se ovakvo ponašanje ne sme ponavljati u budućnosti, a traži se i da klub preduzme konkretne korake kako bi se ispravili svi prekršaji.

Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Madar u duelu sa Karlikom

Druga stavka koja je dovela do opomene od strane čelnika elitnog takmičenja jeste vređanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom meča. Rok Bizjak, koji je potpisao zvanični dokument, naglašava da se takve stvari ne smeju ponavljati, te se očekuje da Partizan preduzme odgovarajuće mere kako bi se izbegla slična situacija u budućnosti.

Vredi napomenuti i da je Partizan uspeo da ostvari pobedu nad Bajernom rezultatom 86:78. Interesantno je da je Madar bio jedini igrač bavarskog kluba koji se nije upisao u strelce tokom ovog meča. Očigledno se nije dobro snašao među publikom koja ga je nekada obožavala.

BONUS VIDEO