ZVEZDA NA TEŠKOM ISKUŠENJU: Sferopulos zna šta ih čeka u Podgorici


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.10.2024 | 16:27


Utakmica se igra u ponedeljak od 19 časova.

Foto: Starsport
ZVEZDA NA TEŠKOM ISKUŠENJU: Sferopulos zna šta ih čeka u Podgorici

Nakon poraza od Barselone u Evroligi košarkaši Crvene zvezde se okreću narednim izazovima. U nedelju su otputovali u Podgoricu gde ih u ponedeljak (19.00) čeka gostovanje ekipi Budućnosti u regionalnom derbiju 5. kola AdmiralBet ABA lige.

Biće to dobra provera pred još jedno teško gostovanje Realu u Evroligi. Ekipa Janisa Sferopulosa se suočava sa izuzetno zahtevnim protivnikom, budući da je ekipa Budućnosti neporažena u ovoj sezoni regionalne lige. Trener Sferopulos ističe da je svestan kvaliteta protivničkog tima i naglašava važnost potpune spremnosti i pametne igre.

- Igramo protiv tima koji je do sada neporažen u AdmiralBet ABA ligi. Ta činjenica pokazuje njihov kvalitet uz dobru košarku koju igraju. Mi zato moramo da budemo potpuno spremni da odgovorimo na njihovu energiju i da odigramo vrlo pametnu utakmicu - rekao je trener Sferopulos koji će u ponedeljak imati sve igrače na raspolaganju za ovaj meč.

Jedan od njih je Rokas Gedraitis, koji ističe da je ekipa dobro upoznata sa igrom Budućnosti i da očekuje težak posao, ali istovremeno naglašava želju za pobedom i potrebu da se pridrže taktičkih dogovora.

Foto: Starsport

Zna šta ih očekuje: Rokas Gedraitis

- Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, igraju na domaćem terenu, i na startu ove sezone igraju jako dobro o čemu govori i rezultat, bez poraza su. Očekuje nas težak posao, igraju izuzetno agresivno sa puno energije, imaće svoje navijače iza sebe - kazao je Rokas.

Nakon duela sa Budućnosti, ekipa se odmah vraća u Beograd gde počinje pripreme za meč sa Real Madridom u Evroligi. Ovaj naporan raspored zahteva koncentraciju i dobru fizičku pripremljenost, ali i taktičku osmišljenost kako bi se odgovorilo na izazove koje donosi svaka od ovih utakmica.



BONUS VIDEO