ODE U PENZIJU! ŽIVOT NIKOLE JOKIĆA NEĆE BITI ISTI: Naš centar doživeo veliki šok


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.10.2024 | 18:04


Iz Sombora su mu stigle emotivne vesti.

Foto: www.profimedia.rs
ODE U PENZIJU! ŽIVOT NIKOLE JOKIĆA NEĆE BITI ISTI: Naš centar doživeo veliki šok

Nikola Jokić čeka s nestrpljenjem početak nove sezone u NBA ligi sa svojim Denverom, ali je proteklih dana imao jedan sigurno emotivan slom. Osvojio je naš centar bronzu sa Srbijom na Olimpijskim igrama, napunio baterije dok ebio na odmoru, a jedan dobar deo vremena provodio je uz svoje konje. Međutim, teško da se i pored toga pripremio za ono što se desilo.

Naime, ovog vikenda je hipodrom u Somboru bio poprište uzbuđenja za ljubitelje trkačkih događaja. Iako je srpski košarkaš Nikola Jokić bio odsutan zbog klupskih obaveza, pažnja je bila usmerena ka miljenici njegove štale "Drim Kečer" grlu Ejmi del Duomo. Osmogodišnja kobila italijanskog porekla, koja je u vlasništvu porodice Jokić, zauzela je treće mesto u trci dana "Hollo Kup". Ovo je bio njen poslednji nastup u trkačkoj karijeri, budući da se sada povlači u priplod.

 

 


Ejmi del Duomo je tokom svoje karijere postala poznata po izuzetnim rezultatima. Sa 27 pobeda, 19 drugih i 12 trećih mesta, ova kobila se smatra jednim od najboljih grla koja su ikada trčala u Srbiji. Njen odlazak u priplod izazvao je veliko interesovanje, a očekuje se da će njeni potomci nastaviti niz uspeha na trkalištima. Postoji i mogućnost da jednog dana neko od njenih potomaka donese trijumf u derbiju Jokićevoj štali.

 

 

Foto: Republika.rs

Redovno uz svoje konje: Nikola Jokić

Trka dana "Hollo Kup" donela je uzbuđenje i neizvesnost, a pobednik je bio Igor de Vri, dok je drugo mesto pripalo No Fir Of'em. Ova trka je privukla veliku pažnju javnosti, a prisustvo Ejmi del Duomo dodatno je začinilo ovaj trkački dan.

Ejmi del Duomo je ostavila dubok trag na trkalištima širom Srbije, a njen odlazak u priplod predstavlja novu etapu u njenom životu, ali i u svetu trkaćih konja. Njeni navijači sa nestrpljenjem očekuju da vide kakav će uticaj imati njeno potomstvo na trkačke staze.

BONUS VIDEO