PARTIZAN IZBEGAO BRUKU: Crno-beli se kockali, ali slavili u Zadru


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.10.2024 | 20:55


Tim Željka Obradovića posle puno oscilacija ipak pobedio sa 75:71 u meču petog kola AdmiralBet ABA lige.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
PARTIZAN IZBEGAO BRUKU: Crno-beli se kockali, ali slavili u Zadru

Košarkaši Partizana uspeli su da pobede Zadar u gostima u petom kolu AdmiralBet ABA lige sa 75:71 i da ostanu na maksimalnom skoru u regionalnom takmičenju. Međutim, ono što je viđeno u dvorani “Krešimir Ćosić” je za svaku opomenu, jer iole kvalitetnija ekipa može skupo na naplati takve oscilacije.

Tok utakmice obećavao je za navijače Partizana. Crno-beli su odmah poveli i brzo stekli sedam poena viška, a onda su počele oscilacije. Zadar je prišao do kraja prve četvrtine na 17:20. U drugoj deonici tim Željka Obradovića se prvi put otcepio na dvocifrenu prednost (31:21), ali je novi pad u igri vratio Zadar u meč.

Ista slika ponovila se pred kraj druge i u trećoj četvrtini. Partizan je pobegao na maksimalnih 45:33, pa se ugasio. Usledila je serija Zadra pa je na semaforu uskoro stajalo 46:45 za domaćine, dok su na ulasku u poslednju deonicu domaćini imali 58:54.

Krenuo je Partizan angažovanije u poslednjih deset minuta, ali nije uspeo da se odlepi. Tek kada je Karlik Džons dodao malo gas crno-beli su poveli, ali je ipak viđena neizvesna završnica, koja je, srećom po srpski klub, pripala Žocovim izabranicima.

Na kraju, najefikasniji kod Partizana bio je Bonga sa 16 poena, Karlik Džons je dodao 14, Koprivica 11, a Nilikina 10. Kod Zadra, Mihajlović je potpuno izdominirao sa čak 29 poena, ali ga je pratio samo Gagić sa 14.

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

10. minut - Braun zakucava - 71:75 je konačan rezultat

10. minut - Nilikina je promašio šut koji bi doneo pobedu. Zadar na drugoj strani ide na liniju za slobodna bacanja, ali promašuje oba - 71:73 je i dalje

10. minut - Po tehnička greška na obe strane

10. minut - Zadar prilazi na 71:73

8. minut - Zadar je poveo, ali Karlik Džons vraća prednost Partizanu na 69:70, a onda podiže na 69:73

7. minut - Crno-beli pogađaju, ali ništa ne mogu da odbrane - 67:68

6. minut - Crno-beli ne igraju dobro, ali i dalje vode - 63:66

4. minut - Partizan ima blagu prednost od 58:61

2. minut - Vodi Partizan, Bonga daje trojku za 58:59

1. minut - Koprivica zakucava za 58:56

TREĆA ČETVRTINA

10. minut - Partizan i dalje u zaostatku - 58:54 na kraju treće četvrtine

8. minut - Zadru sve ulazi i domaćini vode sa 54:50

6. minut - Zadar pogađa trojku i opet vodi - 49:47

5. minut - Zadar vodi! Seriji domaćina nema kraja, sada je 46:45 za hrvatski tim

4. minut - Zadar ponovo pogađa za 43:45, pa Žoc mora da reaguje minutom odmora

4. minut - Pomovo oscilacije u igri Partizana. Zadar spušta zaostatak na 41:45

2. minut - Zadar poenima otvara drugo poluvreme za 33:42, ali Partizan pogađa trojku za maksimalnih 33:45

DRUGA ČETVRTINA

10. minut -  Koprivica dokazuje da na njega ozbiljno može da se računa i razlika je opet dvocifrena - 31:41. Posle još jednog pogođenog slobodnog bacanja razlika je maksimalnih 11 poena - 31:42

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Dominira pod košem: Balša Koprivica

 

9. minut - Zadar e trojkama drži u meču - 31:36. Međutim, Koprivica hvata loptu u napadu i pogađa za 2+1 pa je rezultat sada 31:39

8. minut - Dobra reakcija posle tajmauta Željka Obradovića. Partizan beži na 28:36

7. minut - Partizan je kontrolisao susret, ali je opet posustao. Utakmica je pomalo rastrzana na obe strane, što zadar koristi i smanjuje zaostatak na 28:33

4. minut - Partizan prvi put ima dvocifrenu prednost - 21:31

3. minut - Partizan se sada već skroz odlepio na 21:29. Domaćini moraju da reaguju minutom odmora

2. minut - Mario Nakić povećava prednost Partizana na 19:24.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Partizan vraća prednost na svoju stranu - 17:20. Ipak, Zadar daje koš i na kraju prve četvrtine je 19:20 za crno-bele

 

 

9. minut - Domaćini nastavili seriju i došli do izjednačenja sa linije za slobodna bacanja - 16:16

7. minut - Zadar je u napetu, domaćini smanjuju na 14:16

6. minut - Nilikina pogađa za 9:16

5. minut - Partizan se odlepio - Nilikina pogodio za 2+1 pa je sada 7:14 rezultat

3. minut - Crno-beli su dali novu trojku, ali kako je ZAdar poentirao u međuvremenu rezultat je 5:6

1. minut - Partizan je odmah pogodio trojku i poveo sa 0:3

PRE MEČA

Košarkaši Partizana se posle sjajnih rezultata u Evroligi okreću obavezama u AdmiralBet ABA ligi. Danas od 19 časova crno-beli će gostovati ekipi Zadra u petom kolu u nameri da ostvare i petu pobedu. Trener Željko Obradović istakao je važnost opreza pred ovaj meč, posebno naglašavajući prošlogodišnji poraz od 84:68 u istoj hali. Obradović ističe potrebu za kontinuiranim radom tokom cele utakmice i poštovanje prema ekipi Zadra.

- Imajući u vidu iskustvo od prošle godine kako smo igrali, moramo da budemo svesni da utakmica sigurno neće biti laka. Moramo da nastavimo da radimo svih 40 minuta i da igramo na nivou kako smo to radili u poslednjoj utakmici, uz veliko poštovanje za Zadar - rekao je Obradović.

Foto: Starsport

Oprezan pred Zadar: Željko Obradović

Crno-beli su zasad neporaženi u AdmiralBet ABA ligi, a dolaze u Hrvatsku nakon dve pobede ostvarene u duplom kolu Evrolige protiv Bajerna i Makabija. Ovakav niz pobeda svakako doprinosi odličnom raspoloženju tima pred nadolazeći meč. Sa druge strane, Zadar je imao nešto slabiji start u AdmiralBet ABA ligi, sa jednom pobedom i tri poraza, što ih trenutno pozicionira na 15. mestu. Ovo može predstavljati dodatni motiv za crno-bele, ali istovremeno ih upozorava da ne potcenjuju protivnika.

Istovremeno, Arijan Lakić će po prvi put igrati protiv svog bivšeg kluba. I on je poput Obradovića istakao da je meč protiv Zadra veoma bitan.

Foto: ATA Images

Udara na bivši klub: Arijan Lakić

- Bitna utakmica za nas posle duplog kola Evrolige. Treba da budemo fokusirani i da damo 100 odsto, jer posle Evrolige na ovakvim utakmicama je najbitniji fokus. Nadam se da ćemo da odigramo što bolju utakmicu - jasan je Lakić.

Inače, Lakić je izazvao pravu pometnju po povratku u Zadar. Dva mlada navijača Zadra sačekala su Lakića ispred hotela kako bi dobila potpis, a jedan od njih mu je dobacio "da se vrati u Zadar". Međutim, istog momenta se predomislio, pa viknuo "nemoj, bolji je Partizan". Cela situacija je nasmejala Lakića i postala hit na internetu.

 

 

 

BONUS VIDEO