ŽOC NAJAVIO RIBANJE KOŠARKAŠA PARTIZANA: Obradović zna šta im je nedostajalo u Zadru


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 20.10.2024 | 21:29


Nije to nešto što nećemo popričati sa našim igračima, rekao je trener crno-belih posle tesne pobede sa 75:71.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
ŽOC NAJAVIO RIBANJE KOŠARKAŠA PARTIZANA: Obradović zna šta im je nedostajalo u Zadru

Košarkaši Partizana pobedili su Zadar u gostima u petom kolu AdmiralBet ABA lige sa 75:71 posle puno oscilacija i neočekivane drame i tako ostali na maksimalnom skoru u regionalnom takmičenju. Imajući u vidu da su u više navrata imali dvocifrenu prednost, a onda morali da čupaju pobedu, ne čudi da je trener Željko Obradović bio besan na tajmautu, ali i veoma uzdržan posle meča.

 - Znali smo da će Zadar probati da igra najagresivnije moguće, s obzirom kako su izgledali protiv Budužnosti pre sedam dana. Bilo je očekivano da će sve dati večeras, i da igraju najbolje moguće, igrali su sa entuzijazmom i željom, sve što je nama falilo. Razlog je sigurno jedan naše dve utakmice u Evroligi. Nije to nešto što nećemo popričati sa našim igračima, ta treća četvrtina je dokaz jedne apatije i posmatranja šta se događa na terenu. Uspeli smo da dobijemo, pre svega čestitke Zadru na dobroj utakmici i mojim igračima jer smo pronašli način da upišemo pobedu - rekao je Obradović.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Rešio meč u finišu: Karlik Džons

On se posle osvrnuo na to što ga je lepo dočekala zadarska publika.

- Još jednom hvala svima. Zadarska publika razume košarku, bilo je tu mnogo duhovitosti, dosta lepih stvari za vreme utakmice, nešto sam čuo, nešto nisam. Meni je drago da je bila lepa atmosfera u dvorani i još jednom se zahvaljujem svim ljudima aplauzu lično meni, ali i kako su nas dočekali - dodao je Žoc.

Podsetimo, tok utakmice obećavao je za navijače Partizana. Crno-beli su odmah poveli i brzo stekli sedam poena viška, a onda su počele oscilacije. Zadar je prišao do kraja prve četvrtine na 17:20. U drugoj deonici tim Željka Obradovića se prvi put otcepio na dvocifrenu prednost (31:21), ali je novi pad u igri vratio Zadar u meč.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Najefikasniji: Isak Bonga

 

Ista slika ponovila se pred kraj druge i u trećoj četvrtini. Partizan je pobegao na maksimalnih 45:33, pa se ugasio. Usledila je serija Zadra pa je na semaforu uskoro stajalo 46:45 za domaćine, dok su na ulasku u poslednju deonicu domaćini imali 58:54. Krenuo je Partizan angažovanije u poslednjih deset minuta, ali nije uspeo da se odlepi. Tek kada je Karlik Džons dodao malo gas crno-beli su poveli, ali je ipak viđena neizvesna završnica, koja je, srećom po srpski klub, pripala Žocovim izabranicima.

Na kraju, najefikasniji kod Partizana bio je Bonga sa 16 poena, Karlik Džons je dodao 14, Koprivica 11, a Nilikina 10. Kod Zadra, Mihajlović je potpuno izdominirao sa čak 29 poena, ali ga je pratio samo Gagić sa 14.

BONUS VIDEO