ZVEZDI RASTU ŠANSE ZA BREJK U MADRIDU: Plejmejker Reala izvesno preskače duel sa crveno-belima


IZVOR: Republika/ O.J. - 21.10.2024 | 09:14


Loše vesti za "kralja"

Foto: x.com
ZVEZDI RASTU ŠANSE ZA BREJK U MADRIDU: Plejmejker Reala izvesno preskače duel sa crveno-belima

Španski mediji prenose vest da bi košarkaš Reala, Džanan Musa, mogao da propusti meč 5. kola Evrolige protiv Crvene zvezde zbog povrede koju je zadobio tokom prethodne utakmice protiv Đirone. Naime, reprezentativac Bosne i Hercegovine je povredio skočni zglob prilikom jednog šuta već u prvoj četvrtini meča i morao je da napusti igru. Trener Real Madrida, Ćus Mateo, izjavio je da je potrebno da se proceni ozbiljnost povrede i da će odluka o igranju Muse u sledećem kolu Evrolige biti doneta naknadno.

Foto: www.profimedia.rs

Džanan Musa

Ne znamo kolika je povreda, treba da je procenimo. Pokušavao je da se oporavi od istegnuća skočnog zgloba i sada moramo da vidimo da li može da igra protiv Crvene zvezde - rekao je Mateo.

Plejmejker je, baš kao i prethodnih, ključni igrač Reala i ove sezone, pošto beleži prosečan učinak od 15,5 poena po meču u Evroligi, dok u domaćem prvenstvu prosek ide do 11,3 poena. Ukoliko Musa ne bude mogao da nastupi protiv Crvene zvezde, to bi moglo značajno da utiče na igru "kraljevića", posebno u napadu gde je Musa bio jedan od najefikasnijih igrača.

U prethodnoj utakmici protiv Đirone, Real Madrid je ostvario ubedljivu pobedu rezultatom 95:67. Međutim, povreda Džanana Muse pokvarila je radost pobede za ekipu iz Madrida. "Kraljevići" će sigurno dati sve od sebe da im udarna igla u napadu nastupi, s obzirom na to da im u goste dolazi trenutni lider Evrolige.

BONUS VIDEO