GLADNI VIRTUS NEMA ŠTA DA IZGUBI U ARENI: Partizan pred grobarima za treću pobedu u nizu


IZVOR: Republika/ O.J. - 23.10.2024 | 19:30


Tribine se polako pune

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
GLADNI VIRTUS NEMA ŠTA DA IZGUBI U ARENI: Partizan pred grobarima za treću pobedu u nizu

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova u Beogradskoj areni dočekuju Virtus u meču 5. kola Evrolige. Crno-beli se posle četiri kola nalaze na osmom mestu na tabeli Evrolige sa po dve pobede i poraza, dok je Virtus zakucan za dno sa skorom 0/4.

Trener Partizana, Željko Obradović, istakao je da je svestan opasnosti koje Virtus predstavlja, uprkos njihovom trenutnom skoru.

Oni još nemaju pobedu u Evroligi i to je verovatno najveća opasnost ovog meča. Virtus ima izvanredan tim, popunjeni su na svim pozicijama i izvanredno su vođeni sa istim trenerom kao i prošle sezone - rekao je Obradović uoči meča.

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Gladni Virtus gore od ovog ne može, pa u Beograd dolazi sa porukom da nema šta da izgubi.

Siguran sam da će doći ovde da igraju sa velikom motivacijom pošto imaju takav skor u Evroligi. Pripremali smo utakmicu, trebalo bi da kao uvek damo maksimum od prvog do poslednjeg sekunda utakmice - dodao je Obradović.

Pobeda nad Virtusom bi Partizanu omogućila da se dodatno učvrsti u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja. S obzirom na trenutnu poziciju Virtusa, crno-beli imaju priliku da iskoriste njihove probleme, koji uključuju i povredu Pajole, te postave sebe u povoljniji položaj za naredne mečeve.

Evroliga je za ovaj meč delegirala glavnog arbitra Migela Anhela Pereza iz Španije, uz asistenciju njegovog zemljaka Huana Karlosa Garsije i pomoćnika Kristapsa Konstantinovsa iz Letonije. 

BONUS VIDEO