I PORED NE BAŠ BLISTAVE PARTIJE: Bogdan nastavio neverovatan niz - blistavo veče drugog srpskog košarkaša!


IZVOR: Vladimir Vorih - 24.10.2024 | 07:35


Uzbudljivo je bilo tokom prethodne noći na parketima NBA lige.

Foto: Tanjug/AP
I PORED NE BAŠ BLISTAVE PARTIJE: Bogdan nastavio neverovatan niz - blistavo veče drugog srpskog košarkaša!

Košarkaši Atlante su uz mnogo problema uspeli da sruše Bruklin Netse na startu ovosezonske NBA lige rezultatom 120:116 (30:24, 21:31, 32:28, 37:33), a jedan od ključnih igrača večeri bio je Bogdan Bogdanović. Iako nije imao sjajnu večer u pogledu šuta, uspeo je da ostvari još jedan značajan poduhvat.

Bogdanović je postigao osam poena uz dva skoka i dve asistencije, ali ono što je posebno značajno jeste da je upisao dve trojke iz šest pokušaja. Ovo mu je omogućilo da nastavi istorijski niz trojki, postigavši trojku na 91. uzastopnoj utakmici. Ovaj niz sada predstavlja sedmi najduži niz u istoriji NBA lige, kao i drugi najduži niz u istoriji Atlante. Na vrhu ove liste nalazi se Stef Kari sa čak 268 mečeva zaredom sa bar jednom trojkom.

U dresu Atlante, najduži niz uzastopnih utakmica sa bar jednom trojkom pripada Kajlu Korveru, koji je od 4. novembra 2012. godine do 2. marta 2014. godine uspeo da ostvari čak 127 mečeva sa bar jednom trojkom. S obzirom na ovakve impresivne podatke, postaje jasno da je posvećenost i veština u šutiranju trojki ključni deo igre ovih košarkaša.

 

 

Tokom prethodne noći na parketu se našao još jedan srpski košarkaš.

Ekipa Majamija je neočekivano poražena od Orlanda rezultatom 97:116 (32:32, 22:26, 18:39, 25:19), ali je naš Nikola Jović briljirao je u ovom meču, ulazeći sjajno u igru i pokazujući izuzetnu efikasnost. Sa devet postignutih poena u prvih šest minuta, Jović je započeo meč na impresivan način. Kasnije se vratio na teren i dodao još šest poena, završivši meč sa ukupno 15 poena, pet skokova, asistencijom, ukradenom loptom i blokadom za 24 minuta igre.

Meč je obeležio Paolo Bankero koji je svoju sjajnu partiju krunisao sa 33 poena i 11 skokova, dok su ga praili Franc Vagnera sa 23 poena i Gerija Herisa sa 18 poena.

Ovaj poraz sigurno će biti tema razgovora u svlačionici Majamija, dok će navijači sa nestrpljenjem iščekivati sledeći meč kako bi videle reakciju njihovih ljubimaca.

 

BONUS VIDEO: