PREDSTAVNICI KSS NA "MEDIA DAY"! Svečanom događaju prisustvovaće kompletno rukovodstvo!


IZVOR: Republika - 24.10.2024 | 13:59


Poziva sve novinare.

Foto: Republika
PREDSTAVNICI KSS NA "MEDIA DAY"! Svečanom događaju prisustvovaće kompletno rukovodstvo!

Danas u 14 časova se održava "Media day", odnosno promocija Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije, na parketu Beogradske arene. 

Na svečanu promociju koja se održava u Beogradskoj Areni, KSS poziva novinare da isprate sam događaj u četvrtak 24. oktobra 2024. godine u 14.00 časova.

Svečanom događaju prisustvovaće kompletno rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije i svi mladi igrači i igračice koji će u sezoni 2024-2025 igrati u pomenutim elitnim ligama mlađih kategorija.

Na samoj promociji obratiće se predsednik KSS Nebojša Čović, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić.

Foto: Republika

Uprava KSS

 

Podsetimo,novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović, održao je svoju prvu zvaničnu konferenciju za medije samo 24 časa nakon što je i zvanično izabran na navedenu funkciju, zajedno sa Anom Jokanović i Nenadom Krstićem. Napomenuto je da će fokus biti na mlađe kategorije i način da se talentovani igrači zadrže u Srbiji.

Nenad Krstić je govorio i o načinu na koji možemo zaštiti mlade košarkaše od preranog odlaska u inostranstvo:

- Pre svega, u odnosu na neke ranije godine, tu je koledž košarka, oni su krenuli da plaćaju igrača, ne malo, igrači od 18-19 godina, oni dobijaju ozbiljne ugovore za njihov uzrast. To je boljka koja udara celu evropsku košarku, generalno plan je što je i predsednik rekao da trenažni centri i struka, sa kojom kuburimo, treba da bude tu i bolja komunikacija sa klubovima. Bio sam predsednik KK Sloga, znam svu problematiku koju imaju klubovi, što je Ana pominjala i finansije su jedan od tih problema. Po meni tu deca nisu problem, nego roditelji koji tu hoće najbolje. Koledži su možda tu i najveći problem, kada imaju takve ponude da odu za pare, da odu i završe školovanje, nauče jezik. Teško je takmičiti se sa tim. Ako mi napravimo mi dobar zaokret u infrastrukturi i uspostavimo komunikaciju sa klubovima, postoji šansa da zadržimo tu decu.

BONUS VIDEO: