ĐOKOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE NAPUSTIO DUBAI: Tuđi postupci bi se svalili na mene


IZVOR: Republika/ O.J. - 24.10.2024 | 21:16


Đorđe izneo pravu istinu

Foto: ST/Nikola Mutić
ĐOKOVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE NAPUSTIO DUBAI: Tuđi postupci bi se svalili na mene

Đorđe Đoković je ozbiljno radio na projektu "Dubai" nekoliko godina. I taman kada je tim sa Bliskog istoka ostvario cilj za koji su svi mislili da je nerealan i zaigrao u Jadranskoj ligi, Novakov brat je odlučio da se povuče sa mesta sportskog direktora i izađe iz cele priče. Košarkaši Dubaija sada igraju regionalnu ligu, ali Đoković nije zadovoljan što se završilo samo na njoj.

- Ne krijem ništa, Dubai je prelep projekat na njemu sam radio četiri godine. Jedan od uspeha je da se to ne sazna, pričalo se da postoji Dubai koji može u Evroligu, ali se nigde nije objavljivalo. To je projekat gde sam se istinski posvetio i dao mnogo, uspeh koji sam postigao sa malom ekipom koja je radila na tome je vanserijski. Kad smo počeli da radimo na tome smejali su nam se ljudi, bilo je smešno da Dubai igra Evroligu, a kad smo spomenuli Jadransku tek su onda prasnuli u smeh. Međutim uspeli smo. Dobra stvar koja je proizašla iz toga je da je Srbija dobila još jednog predstavnika u ABA ligi, tu postoje dve moje strane. Ponosan sam na to što sam ubacio Dubai u ABA ligu, Dubai je dobio ponudu za Evrokupu koju su čelnici Dubaija odbili iz nekih svojih razloga, da ne ulazim previše u to. Nisam se slagao sa tim i nisam želeo da odgovaram za te postupke, tuđi postupci bi se svalili na mene, iako nemam ništa sa tim. Nisam hteo da kvarim mnoge odnose koje sam stvorio u tom svetu, objasnio je Đoković u intervjuu za "Nova.rs".

Foto: Starsport

Đorđe Đoković

Premijera protiv Zvezde Meridianbet je rezultatski prošla odlično, ali Đoković nije zadovoljan polupraznom halom.

- Nisam smatrao da je Dubai klub koji treba da igra samo Jadransku ligu jer je ABA liga trebalo da bude druga liga uz Evrokup, a kroz neke godine i Evroligu, to je bio generalni plan i dugo se radilo na tome. Kako će se stvari odvijati ne znam, ispratio sam prvu utakmicu sa Crvenom zvezdom gde su imali pet hiljada ljudi. Za mene je to neuspeh jer hala ima 14.000 sedećih mesta čitava ideja je bila da se napuni hala, da bude puna svaku utakmicu nezavisno da li se igra sa Zvezdom ili Spartakom ili nekom trećom ekipom. Želim im sve najbolje. Ja živim između Beograda i Dubaija, uvek volim da odem tamo i smatram da Dubai zaslužuje da bude u sutrašnjoj Evroligi. Bliski istok je centar sveta, svi idu ka njemu, videli smo šta su uradili na Mundijalu - rekao je Đoković.

BONUS VIDEO