NAŠAO SE NA METI DELIJA: Poraz u Madridu u senci Plavšićevog nesportskog poteza! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 25.10.2024 | 06:48


Zaista mu ovo nje bilo potrebno.

Foto: Twitter.com/printscreen/EXODUS
NAŠAO SE NA METI DELIJA: Poraz u Madridu u senci Plavšićevog nesportskog poteza! (VIDEO)

Crvena zvezda Meridianbet jednostavno nije isti, ma ni sličan tim, kada u sastavu nema Džoela Bolomboja i Nemanju Nedovića - najboljeg skakača i šutera Evrolige. U Madrid se otišlo znajući da do podviga teško može doći, a od samog starta se to videlo i na terenu. Kakav je samo mađioničar igrao u Beogradu pre samo godinu i po dana. Fakundo Kampaco je plesao po parketu i delio "suknjice" bivšim saigračima asistirajući im kroz noge.

Na kraju je kraljevski klub slavio rezultatom 95:72 (22:10, 24:19, 25:25, 24:18), ali je i pored ubedljivog neuspeha, drugog u ovosezonskoj Evroligi, jedan detalj posebno zasmetao pristalicama kluba sa Malog Kalemegdana.

Na meču sa Real Madridom, Uroš Plavšić je imao nesportski ispad. Dok je njegova ekipa bila u zaostatku, on je nakon dobrog poteza zdušno slavio okrenut ka protivničkom igraču Serhiju Ljulju. Ovaj potez izazvao je čuđenje kako kod iskusnog Španca, tako i kod navijača Crvene zvezde Meridianbet na društvenim mrežama.

 

 

Ovim potezom je slobodno se može reći, okrenuo i navijače crveno-belih protiv sebe i to nakon što je Valter Tavares dominirao pod košem na obe strane parketa.

Da podsetimo, Uroš Plavšić iza sebe ima sezonu iz snova. Sjajnim partijama u dresu beogradske Mege, ne samo da je privukao pažnju skauta srpskog i regionalnog šampiona, već je nagrada stigla i u vidu pozica selektora Svetislava Pešića da bude deo košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu gde ipak u konkurenciji Nikola Jokića i Nikole Milutinova nije imao prilike da zabeleži značajnije minute.

Od starta nove sezone u dresu Crvene zvezde Meridianbet nije imao prilike da pokaže svoj evidentni talenat, a čini se da je navedenim potezom okrenuo protiv sebe i one koji su ga od dolaska na Mali Kalemegdan bezrezervno podržavali.

 

BONUS VIDEO: