OBRADOVIĆ UVEREN: PARTIZAN IMA BOLJI TIM NEGO PROŠLE GODINE! Zvezda Meridianbet je sastavljena za plej-of, ali bez Bolomboja...


IZVOR: Republika/ O.J. - 26.10.2024 | 11:16


"Koliko ko bude zdrav i dočeka zadnji deo, možda će imati najviše šanse"

Foto: Starsport
OBRADOVIĆ UVEREN: PARTIZAN IMA BOLJI TIM NEGO PROŠLE GODINE! Zvezda Meridianbet je sastavljena za plej-of, ali bez Bolomboja...

Crvena zvezda Meridianbet posle pet kola Evrolige ima učinak 3-2, dok je Partizan na jednoj pobedi manje. Tim sa Malog Kalemegdana doživeo je veliki peh u Podgorici kada je ostao bez najbojeg igrača Džoela Bolomboja, dok su crno-beli neočekivano poraženi od fenjeraša Virtusa pred svojim navijačima. To su dve stvari koje trenutno najviše brinu delije, odnosno grobare, ali ne i Sašu Obradovića koji veruje da večiti imaju kvalitet za plej-of.

- Ekipa Zvezde je sastavljena za plej-of Evrolige. Kako god da se pričalo, to su velika ulaganja, velika očekivanja, kao i Partizan. Treba da se vidi na velikom broju utakmica i na uzorku kako će ljudi da igraju. Imaju kvalitet za velike domete, mnogo toga utiče na rezultat, rekao je Obradović.

Foto: Starsport

Tim Crvene zvezde

Trener Monaka smatra da još nije vreme da se priča o bilo čemu.

- Obeležavanje favorita, mislim da je i to malo neumereno. Tek je početak sezone, neće ni na sredini moći da se kaže, samo se meri na kraju. Ko će u kakvom sastavu da dočeka to? E, to je glavno pitanje. Koliko ko bude zdrav i dočeka zadnji deo, možda će imati najviše šanse. Kvalitet je dosta izjednačen. Ekipe koje pretenduju na najveći plasman, ne mora da znači da će tamo da završe, dodao je Saša.

Zvezda je posle tri kola bila na vrhu Evrolige, a onda se dogodio neizvestan poraz od Barselone, pa i peh sa Bolombojem...

- To ništa ne znači. Nemam komentar na to. Super je da je tako, ali toliko utakmica treba da se igra, ne znam kakva će situacija da bude sa Bolombojem koji je ključni igrač. Kako će da se okrene u korist ili protiv Zvezde. Biće to u svim ekipama, desilo se i nama, pa imamo neko nekonstantno igranje Evrolige, uz francusku ligu. To su neke stvari kroz koje će svako da prođe, jasan je trener Monaka.

Foto: Starsport

Partizanov tandem "Džons"

Što se tiče Partizana, Obradović veruje da imaju bolju ekipu nego prošle godine.

- Siguran sam da su bolja ekipa nego prošle godine. Treba vremena da se svi naviknu jedni na druge, na svoje uloge. I to je proces. Menja se, treba da se nauči da se igra u velikoj ekipi, kao kada igraš u timu gde imaš sva prava. Dvejn Vašington nije igrao recimo, tu su igrači koji imaju velika očekivanja. To je i kvalitet sa jedne strane, treba imati raspoložene igrače koliko god teško izgledalo, da zadovoljiš svakog, da su role koje možda nekome nisu zadovoljavajuće, ali moraš da razmišljaš na duže staze, zaključio je Saša Obradović za "MONDO".

BONUS VIDEO