OVAKO JE BOLTAUZER PROBAO DA SE BRANI KAD GA JE STIGLA PRAVDA: Smešan pokušaj Slovenca ne bi prevario ni decu u vrtiću


IZVOR: Republika/ O.J. - 26.10.2024 | 11:38


Zbog neshvatljivog poteza izvesno nikad više neće suditi

Foto: Starsport
OVAKO JE BOLTAUZER PROBAO DA SE BRANI KAD GA JE STIGLA PRAVDA: Smešan pokušaj Slovenca ne bi prevario ni decu u vrtiću

Matej Boltauzer, poznati slovenački sudija je odsvirao svoje. Republika je pre tačno šest meseci ekskluzivno raskrinkala Boltauzera koji je, još 5. decembra prošle godine, ukrao parfem na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu po povratku sa utakmice 12. kola Evrolige između Partizana i Monaka, ali je uz nečiju pomoć mesecima zataškavao skandal.

Međutim, Slovenac nije mogao da pobegne od pravde, pa je posle incidenta do daljnjeg udaljen sa evropskih parketa, dok je danas stigla informacija da ga je Evroliga izvesno i doživotno suspendovala. Kada ga je Republika raskrinkala i podigla buru u celom košarkaškom svetu, Boltauzer je pokušao da se izvuče i da čelnicima liga u kojima je radio "proda priču" kako bi nastavio nesmetano da radi kao i do tada. Međutim, ono što je ispričao ne bi prevarilo ni decu u vrtiću.

Foto: www.profimedia.rs

Večiti se mnogo puta žalili da "krade": Matej Boltauzer

- Boltauzer je imao razgovore sa čelnicima liga u kojima je radio (Evroliga i AdmiralBet ABA liga) jer su želeli da čuju i njegovu stranu priče posle skandala koji je razotkrio vaš portal Republika. Iako je uhvaćen na delu i za šta postoji snimak sa sigurnosnih kamera u parfimeriji (koji je Republika ekskluzivno objavila), Matej je izjavio da on ništa nije ukrao, nego da je platio parfem, ali nije sačuvao račun -saznala je tada Republika iz izvora dobro upućenog u Boltauzerovu aferu.

Iako su odmah bili skeptični na ovu priču, jer se valjda kupljeni proizvod stavlja u džep na kasi posle plaćanja, a ne direktno sa police, čelnici liga su hteli da mu daju novu šansu.

- Iz liga su Boltauzeru rekli da će mu poverovati u priču ako donese potvrdu iz MUP da se sve baš tako desilo, odnosno da nije tačno sve ono što je Republika ekskluzivno razotkrila, a ostatak košarkaške javnosti preneo. Boltauzer je tu zaćutao. Nije imao više argument jer mu laž očigledno nije prošla - objasnio je naš izvor i tada rekao:

- Matej Boltauzer do daljeg neće suditi nigde. Poverenje u njega je poljuljano i niko se ne usuđuje da ga delegira. Pogotovo jer je sve zataškavao mesecima, a i sada ih je lagao u lice.

To se i obistinilo. Mateja Boltauzera će neshvatljiva krađa parfema udaljiti zauvek od pištaljke i košarkaških terena.

BONUS VIDEO