PARNI VALJAK SAMLEO KRKU: Partizan je nepobediv na Jadranu - sjjana uvertira pred Monako! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Vladimir Vorih - 26.10.2024 | 20:56


Šesta regionalna u nizu...

Foto: KK Partizan/Dragan Stjepanović
PARNI VALJAK SAMLEO KRKU: Partizan je nepobediv na Jadranu - sjjana uvertira pred Monako! (FOTO GALERIJA)

U utakmici šestog kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Partizana ostvarili su još jednu ubedljivu pobedu, savladavši ekipu Krke rezultatom 96:63 (18:16, 23:12, 29:20, 26:15). Ova pobeda zadržala je Partizan na čelu tabele kao jedinu neporaženu ekipu, čime su nastavili impresivan početak sezone.

Iako je slovenački klub na početku meča zadavao određene poteškoće domaćinima, posebno ističući se Jakob Čebašek sa tri ubačena šuta van linije 6.75 metara iz isto toliko pokušaja, Partizan je uspeo da se brzo vrati u igru. Na krilima raspoloženog Dvejna Vošingtona, domaći su uspeli da preokrenu i da na kraju prve četvrtine odu sa vođstvom od plus dva.

Trener Željko Obradović, moguće u želji da što pre slomi otpor rivala, na teren je poslao pretežno inostranu petorku, koja je odmah pokazala zbog čega je dovedena u Humsku. U vrlo kratkom vremenskom periodu, crno-beli su došli do prve prednosti dvocifrenom razlikom, koju su uspešno zadržali do kraja meča. POGLEDAJ GALERIJU

 

Najefikasniji u redovima pobednika su bili Dvejn Vošington i Mario Nakić sa po 16 poena, dok je Aleksej Pokuševski doprineo sa 14 poena i devet uhvaćenih lopti. Zapaženu ulogu imao je i Mitar Bošnjaković, koji je potvrdio epitet velikog talenta sa sedam poena za 23 minuta provedenih na terenu.

Utakmica je protekla u znaku dominantne igre Partizana, posebno u drugoj polovini meča kada su uspeli da steknu odlučujuću prednost. Ljubitelji košarke su imali priliku da vide sijaset atraktivnih poteza i "šoutajm" u režiji igrača Partizana, što je dodatno učinilo ovaj susret uzbudljivim za gledanje. S obzirom na dosadašnje rezultate, Partizan nastavlja da bude tim koji izaziva pažnju kako domaće, tako i regionalne košarkaške javnosti.

U narednom kolu regionalnog takmičenja crno-beli gostuju FMP-u 4. novembra, a pre toga će 30. oktobra u Beogradskoj areni dočekati ekipu Monaka u šestom evroligaškom kolu.

 

BONUS VIDEO: