BRILIJANTNI JOKIĆ: Pukovnik, ili pokojnik - Nikola ubacio 41 poen i promašio odlučujući šut! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 06:36


A trebao je da bude zvezda večeri...

Foto: Instagram.com/nuggets
BRILIJANTNI JOKIĆ: Pukovnik, ili pokojnik - Nikola ubacio 41 poen i promašio odlučujući šut! (VIDEO)

Istinski lošarkaški spektakl odigrao se sinoć u Denveru, gde su Nagetsi dočekali Los Anđeles Kliperse.

Iako su domaći imali podršku sa tribina, nisu uspeli da ostvare pobedu, te su u drugoj ovosezonskoj utakmici NBA lige poraženi rezultatom 104:109 (19:27, 23:21, 29:22, 33:39). Iako je srpski centar, Nikola Jokić, odigrao maestralan meč i postigao čak 41 poen, uz rekordan broj ubačenih trojki, to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Nažalost, Jokić je promašio ključne šuteve u poslednjim trenucima utakmice, što je doprinelo porazu njegovog tima.

Unatoč sjajnoj igri i postignutim poenima, Jokić je preuzeo odgovornost za poraz, ističući da je cela ekipa odgovorna za ishod utakmice. Nakon utakmice najbolji srpski košarkaš bio je samokritičan:

- To što sam postigao 40 poena ne znači da sam igrao dobro. Ja sam deo ove ekipe, nisam odvojen od njih. Mislim da svi moramo bolje - istakao je Jokić nakon utakmice, pokazujući svoju posvećenost timskom duhu i zajedništvu.

Imao je Denver napad 14 sekundi do kraja utakmice, a Klipersi su pustili Nagetse da šutiraju. Jokić je preuzeo odgovornost, ali nažalost lopta nije završila u obruču. dok su Klipersi sa penala overili trijumf.

 

 

Pored Jokića, u ekipi Denvera istakao se i Marej sa 22 poena, dok je Braun doprineo sa 11 poena. Međutim, ostatak tima nije pružio očekivani doprinos, što je bio jedan od faktora koji je uticao na konačan rezultat. Sa druge strane, Klipersi su se istakli sjajnim partijama Pauela, Zubca i Hardena, koji su bili ključni u ostvarivanju pobede nad domaćinima.

Košarkaši Denvera su novu 2024/25 sezonu otvorili sa dva poraza, a naredni meč 

e odigrati protiv Toronto Reptorsa 29. oktobra u 00.30 časova po srpskom vremenu.

Iako je poraz bio gorak, nije moguće osporiti sjajnu igru Nikole Jokića i njegov neosporni talenat. Njegova posvećenost ekipi i skromnost u porazu pokazatelji su pravog sportskog duha i liderstva. Uprkos porazu, Denver Nagetsi imaju mnogo razloga za optimizam, posebno uz impresivne igre Jokića koje obećavaju uzbudljivu sezonu košarke.

 

BONUS VIDEO: