HTEO JE DA GA ZGROMI: Ovakvog Davidovca nikada nismo videli - evo kako je reagovao na odluku konrtoverznog sudije Javora! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 07:11


Po ko zna koji put je Slovenac hteo da bude u prvom planu.

Foto: KK Zadar/Zvonko Kučelin
HTEO JE DA GA ZGROMI: Ovakvog Davidovca nikada nismo videli - evo kako je reagovao na odluku konrtoverznog sudije Javora! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u Zadar na meč šeste runde AdmiralBet ABA lige sa željom da izleče evroligaške rane i da se nakon poraza u Madridu vrate na pobednički kolosek.

Uvek su gostovanja u dvorani "Krešimir Ćosić" teška za igranje, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će nakon uvodnih deset minuta meča domaćin imati neverovatnih 17 poena prednosti i da će Crvena zvezda MeridianBet u nastavak meča ući rezultatom 14:31.

Međutim, već u drugom periodu igre srpski i regionalni šampion je zaigrao onako kako zna. Do dolaska na odmor minus je gotovo u potpunosti istopljem, a tokom drugog poluvremena crveno-beli su u potpunosti preokrenuli rezultat i prednost su uz manje padove, sačuvali do kraja.

Međutim, zanimljiva scena viđena je polovinom druge četvrtine pri vođstvu domaćina rezultatom 37:27.

Dejan Davidovac je poveo napad crveno-belih, na polovini domaće ekipe je došlo do kontakta sa košarkašem Zadra, a slovenački sudija Damir Javor je jedva dočekao da odmah dosudi Davidovcu prekršaj u napadu. Navedeno je izazvalo burnu reakciju igrača Zvezde Meridianbet koji je protestvovao i tom prilikom uhvatio Javora za ruku. Usledile su dve uzastopne tehničke greške, a samim tim i isključenje sa meča.

 

 

Teži incident sprečio je Uroš Plavšić koji je uspeo saigrača da zadrži kako ne bi došlo do eskalacije sukoba.

Treba napomenuti da je Davidovac poznat kao hladnokrvan košarkaš koji se tokom karijere retko nalazio u sličnim situacijama, ali je očigledno kontroverzni Damir Javor i njega uspeo da izvede iz takta.

Dejan Davidovac je meč završio nakon nešto manje od deset minuta provedenih na terenu zabeleživši dva poena i isto toliko skokova.

I pored svih problema Crvena zvezda Meridianbet je zabeležila važan trijumf rezultatom 77:84 (31:14, 13:27, 16:22, 17:21) čime je stigla do četvrte ovosezonske pobede u AdmiralBet ABA ligi.

 

BONUS VIDEO: