PLAN MU NIJE USPEO: Hrvatski košarkaš provocirao Jokića - Nikola mu odgovorio serijom trojki! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 07:52


Ubuduće će protivnici morati dobro da se zamisle pre nego što ga ostave samog na šutu.

Foto: Twitter.com/printscreen/Follow HeavenlyBuckets
PLAN MU NIJE USPEO: Hrvatski košarkaš provocirao Jokića - Nikola mu odgovorio serijom trojki! (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić pokazao je izvanrednu igru prethodne noći, ubacivši čak 41 poen protiv LA Klipersa. Ovaj izuzetan uspeh, međutim, nije bio dovoljan da njegov tim Denver dođe do pobede, te su zabeležili poraz rezultatom 104:109 (19:27, 23:21, 29:22, 33:39). Ostatak tima nije uspeo da pruži adekvatnu podršku, ističući nedostatke u ekipi koji su postali očigledni.

Nikola Jokić je u ovoj utakmici impresivno ubacio sedam trojki iz samo 12 pokušaja, postavši tako jedan od retkih igrača u Denveru koji je sposoban da konstantno pogađa trojke. Međutim, ostatak tima nije uspeo da isprati ostvarenje srpskog košarkaša, tako da su loši procenti šuta na kraju i prouzrokovali drugi poraz u isto toliko odigranih mečeva u NBA sezoni 2024/25.

Navedemo ostvarenje Nikole Jokića dobija na značaju kada se zna da on tokom karijere nema baš najbolje procente šuta. Prosečno je beležio 35,9% uspešnosti, što svakako znaju i protivnički košarkaši, te ga neretko i ostavljaju samog na šutu, iščekujući promašaj.

Prethodne noći hrvatski košarkaš Ivica Zubac je provociora Jokićev šut. Ostavio ga je samog na liniji za tri poena, a najbolji srpski košarkaš je imao vremena da se namesti, podigne na šut i naravno pogodi.

 

 

Ostatak tima Denver Nagetsa nije uspeo da pruži značajan doprinos u ovoj utakmici, osim Džamala Mareja i Vila Bartona koji su takođe uspeli da pogode nekoliko trojki. Međutim, njihov učinak nije bio dovoljan da nadmaše sjajnu igru Nikole Jokića.

Majkl Porter je promašio svih šest šuteva za tri, Vestbruk sva tri, a pogađali su još samo Marej (tri trojke), Strouter (dve) i po jednu Gordon i Braun.

Utakmica protiv LA Klipersa istakla je nedostatke u ekipi Denver Nagetsa, ali je takođe pokazala briljantnu igru Nikole Jokića. Njegova sposobnost da ubaci sedam trojki iz samo 12 pokušaja naglašava potrebu za poboljšanjem timskog učinka u ovoj oblasti. Ostaje da se vidi kako će Denver reagovati na ove izazove u budućim utakmicama.

 

BONUS VIDEO: