ZVEZDA MERIDIANBET JE U ZADRU DOBILA ONO ŠTO JOJ TREBA: Buđenje "rođendandžije" u pravom momentu


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.10.2024 | 09:45


Konačno - onaj pravi

Foto: Starsport
ZVEZDA MERIDIANBET JE U ZADRU DOBILA ONO ŠTO JOJ TREBA: Buđenje "rođendandžije" u pravom momentu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet upisali su vrlo bitnu pobedu na gostovanju Zadru u šestoj rundi AdmiralBet ABA lige (84:77). Dvorana "Krešimir Ćosić" je tradicionalno jedno od najtežih mesta za igrati košarku, pa, iako su mnogi unapred uračunali pobedu crveno-belih, znalo se da neće biti nimalo lako.

Pogotovo kada se u obzir uzmu raspored, raspoloženje i povrede sa kojima se suočava tim Janisa Sferopulosa. Zadar je i prošle nedelje umalo uzeo "skalp" Partizanu, a iako je protiv Zvezde Meridianbet imao čak +19 u drugoj četvrtini, i ovog puta je ostao praznih ruku.

Foto: Starsport

Konačno pravi: Ognjen Dobrić

Ulazak u meč kao iz snova su imali Hrvati. Ubacivali su gotovo sve van linije 6,75 i u jednom momentu šutirali trojke 6/7. Crvena zvezda Meridianbet je morala da nađe način da "poništi" užasnu prvu četvrtinu i istopi ogroman minus. I našla ga je - u Ognjenu Dobriću.

Od povratka sa Olimpijskih igara, popularni Šegi nije bio svoj. Svi oko njega, pa i on sam, primećivali su kako ne može da uhvati ritam od povratka u voljeni klub. Nije uspevao da nađe svoju ulogu, niti da koristi glavno oružje u vidu šuta za tri. I dok su "žarili i palili" Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović, Dobriću je bilo "dozvoljeno" da nastavi da se traži. Međutim, kako su se dva najbolja igrača crveno-belih povredila, bilo je jasno da su sada svi ostali potrebni crveno-belima na najvišem nivou, a pre svih Ognjen Dobrić.

 

 

I kao da je hteo sebe da nagradi za rođendan, samo nekoliko sati pre nego što je napunio 30 godina, "kobra" je odigrao najbolju partiju od povratka na Mali Kalemegdan. Sa njegove dve trojke i jednom Jagovom, počeo je povratak u Zadru. Vrhunac je bio kada je pogodio i treću na 30 sekundi do kraja za svoj 11 poen u drugoj deonici. Tada su gosti bili na samo tri poena zaostatka, a onda, po povratku sa najveće pauze "šljus" - nova trojka Dobrića. Povukao je ekipu koja je kasnije lomila i na kraju slomila domaćina u finišu meča.

Sledi duplo kolo Evrolige u kom Šegi mora da nastavi u ovom ritmu, za dobrobit svih zvezdaša. A, možda mu odgovaraju više ove tridesete godine...

BONUS VIDEO