POTPUNA KATASTROFA! Kako dalje? Uoči duplog evroligaškog kola ostali su bez ključnog igrača!


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 16:02


Kola su krenula nizbrdo...

Foto: Starsport
POTPUNA KATASTROFA! Kako dalje? Uoči duplog evroligaškog kola ostali su bez ključnog igrača!

U poslednjem meču italijanskog šampionata, ekipa Milana ostvarila je važnu pobedu nad Napolijem rezultatom 89:82. Međutim, radost zbog trijumfa zasenila je povreda jednog od ključnih igrača Armanija, Ševona Šildsa. Ovaj neočekivani hendikep predstavlja novi izazov za trenera Etorea Mesinu, koji se već na početku sezone suočava sa brojnim problemima.

Osim što ekipa nije pružila očekivane rezultate, posebnu brigu Mesini predstavljaju i povrede ključnih igrača. Naime, Armani Milano je u Evroligi zabeležio samo jednu pobedu, dok se istovremeno suočavao sa problemima povreda. Nakon centra Džoša Niba, sada se i Ševon Šilds pridružio listi povređenih.

 

 

Nažalost, već u prvoj četvrtini meča protiv Napolija, Šilds je napustio teren i više se nije vratio. Nakon utakmice, objavljeno je da će morati da pauzira i da neće biti na raspolaganju timu u narednim evroligaškim duelima protiv Baskonije i Virtusa.

Ovaj niz nesrećnih okolnosti dodatno komplikuje situaciju za Armani Milano, ali istovremeno pruža priliku rezervnim igračima da pokažu svoje kvalitete i preuzmu veću odgovornost na terenu. Mesini će morati da pronađe načine da nadomesti odsustvo Šildsa i Niba, te da podstakne ekipu da pruži najbolje performanse uprkos izazovima sa kojima se suočavaju.

Foto: Tanjug/AP

Usled povrede preskače duplu evroligašku nedelju

 

Sa odsustvom Ševona Šildsa, Armani Milano će se suočiti sa dodatnim izazovima u narednim evroligaškim mečevima. Dueli protiv Baskonije i Virtusa predstavljaju priliku da ekipa pokaže svoju snagu i odgovori na izazove koji se postavljaju pred njih. Mesini će imati težak zadatak da pronađe pravu taktiku i postavi tim tako da nadoknadi odsustvo ključnog igrača i postigne željene rezultate.

Ukupno gledano, Armani Milano se nalazi u teškoj situaciji sa brojnim izazovima pred sobom. Međutim, uprkos problemima, ova ekipa ima priliku da pokaže svoj karakter i borbenost u narednim mečevima kako bi prevazišla trenutne poteškoće i ostvarila uspeh u evropskom takmičenju.

 

BONUS VIDEO: