KOMPLEKSI: Hrvatski novinar udario na Nikolu Kalinića - ne smeta mu divljanje njihovih navijača!


IZVOR: Vladimir Vorih - 27.10.2024 | 16:43


Mogu samo da ga mrze...

Foto: KK Zadar/Zvonko Kučelin
KOMPLEKSI: Hrvatski novinar udario na Nikolu Kalinića - ne smeta mu divljanje njihovih navijača!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su značajnu pobedu nad Zadrom u subotu, i to nakon preokreta. Dvorana “Krešimir Ćosić” svedočila je dinamičnom meču u kojem su igrači Crvene zvezde Meridianbet uspeli da se izbore za trijumf rezultatom 84:77. Ova pobeda sigurno će ostati upamćena kao jedan od najvećim preokreta srpskog i regionalnog šampiona kada je u pitanju AdmiralBet ABA liga.

Poznato je da Zadar nije poznat po prijateljskoj atmosferi prema klubovima iz Srbije, a to se moglo osetiti i tokom ovog meča. Domaći navijači su tokom svih 40 minuta igre vređali srpske košarkaše, a posebno se na udaru njihovih prozivki našao Nikola Kalinić koji je po okončanju meča u dvorani "Krešimir Ćosić" stavio ruku na uho i okrenuo se ka najvatrenijim pristalicama zadarskog kluba, aludirajući na to da ih ipak ne čuje.

Navedeni potez prilično je iznervirao domaću publiku, ali se istovremeno Kalinić našao i na udaru hrvatskih medija, a posebno novinara Tomislava Horvata koji je na društvenom mreži "X" napisao:

- Nikola Kalinić je juče u Zadru ispao primitivac. Potpuno bespotrebno! Igrač je plaćeni profesionalac koji ne sme da ide u nikakve lične obračune i rasprave sa navijačima. Uvoditi “red” u dvorani mogu isključivo policija i obezbeđenje, a nikako gostujući igrači.

 

 

Zanimljivo je istaći da dotičnom nisu zasmetale sve uvrede koje su domaćini konstantno upućivali Zvezdinim košarkašima, ali jeste gest jednog od najboljih košarkaša regionalnog takmičenja i to gest kojim nikoga nije na bilo koji način vređao, ili pokušao da uvredi.

Da podsetimo, uvek su gostovanja u dvorani "Krešimir Ćosić" teška za igranje, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će nakon uvodnih deset minuta meča domaćin imati neverovatnih 17 poena prednosti i da će Crvena zvezda MeridianBet u nastavak meča ući rezultatom 14:31.

Međutim, već u drugom periodu igre srpski i regionalni šampion je zaigrao onako kako zna. Do dolaska na odmor minus je gotovo u potpunosti istopljem, a tokom drugog poluvremena crveno-beli su u potpunosti preokrenuli rezultat i prednost su uz manje padove, sačuvali do kraja.

 

BONUS VIDEO: