SRAMOTA! ZVEZDA I PARTIZAN PROTERANI IZ ARENE! Navijači nezadovoljni sledom događaja!


IZVOR: Republika - 28.10.2024 | 12:23


Klubovi imaju ogroman problem sa navijačima koji poseduju sezonske ulaznice.

Foto: Starsport
SRAMOTA! ZVEZDA I PARTIZAN PROTERANI IZ ARENE! Navijači nezadovoljni sledom događaja!

Košarka je oduvek bila srpski nacionalni sport i izazivala veliko interesovanje javnosti. Međutim, nedavno se desio neobičan preokret - teniski turnir "Belgrad open 2024" je doveo do toga da dva najpopularnija košarkaška tima u državi, Crvena zvezda i Partizan, moraju da napuste Beogradsku arenu. Ovaj ATP turnir iz "kategorije 250" izaziva mnogo manje interesovanje nego košarkaški mečevi večitih rivala, pa je krajnje čudno što se on smešta u najveću dvoranu na Balkanu.

Foto: Starsport

KK Partizan

Umesto da ih bude po 20.000 u sredu i petak, dolazimo do toga da će mečeve ovih timova u Pioniru moći da prati tek po 7.000 ljudi. Klubovi imaju ogroman problem sa navijačima koji poseduju sezonske ulaznice, čiji broj prevazilazi kapacitet dvorane "Aleksandar Nikolić". Zbog ovoga, mnogi navijači crno-belih koji imaju ulaznice za nivo 400, neće biti u prilici da gledaju meč Partizan - Monako koji je na programu u sredu. Sličan problem čeka i navijače Crvene zvezde u petak.

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Kao rezultat ovog problema, utakmice večitih rivala su pomerenje u manje dvorane, poput Pionira, gde će biti moguće pratiti mečeve, ali uz značajno manji broj gledalaca. Ovo je izazvalo nezadovoljstvo među navijačima i klubovima, jer su Crvena zvezda i Partizan poznati po tome što izazivaju najveće moguće interesovanje srpske javnosti u košarci.

Teniski turnir koji je razlog ovog problema, sigurno ne spada u istu grupu događaja koji bi opravdali napuštanje Arene. Ovo je izazvalo kontroverze i dovodi u pitanje odluku da se teniski turnir održi u najvećoj dvorani na Balkanu, s obzirom na manje interesovanje za ovaj događaj u poređenju sa košarkaškim utakmicama večitih rivala.

BONUS VIDEO: